2022-11-19 82 瀏覽
【Bubble Tree (成業工業大廈)】唔講你唔知,其實觀塘嘅工業大廈入面都有好多唔同嘅好野食架😚❕️今次就黎到 @bubble.tree 食番個dinner🍴啱曬上班族放工後可以有個落腳位☕️. 🥣番茄甘筍湯 - 💰5 (套餐加配)酸酸甜甜,好濃多番茄甘筍蓉,超級開胃🍅🥕 🍴韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚 - 💰60玫瑰花形煙三文魚唔會太熟,韓式辣汁食到微微辣味 (個人覺得似Tabasco個隻辣),都幾過癮,海鮮同意粉份量都算多,有蜆肉、魷魚等等❤️‍🔥 🍴烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯 - 💰79呢碟真係食到超有意外驚喜🤩原隻豬手同紅米飯分開上。本身好怕會好硬咬唔開個仲感覺,點知肉質超級柔軟,多汁入味,口感非常豐滿,入口即融,烤焗得啱啱好,配埋有機紅米飯,中和油膩感🐷 🍴小食拼盤 - 💰128水牛城雞翼、Kara-age炸雞、薯條、墨西哥簿脆片、豬肉腸🧆雞翼同炸雞肉質鮮嫩,外脆內軟,薯條都一樣炸得好香口🐥墨西哥簿脆片食到有微微烘過暖暖地但一樣咁脆口,配埋牛油果、番茄同芝士碎一齊食,成件事好夾好開胃,會食唔停同食上癮🤗 🧋熱朱古力 + 玉桂 (12oz) - 💰8 (套餐加配)🧋凍綠茶鮮
【Bubble Tree (成業工業大廈)】
唔講你唔知,其實觀塘嘅工業大廈入面
都有好多唔同嘅好野食架😚❕️
今次就黎到 @bubble.tree 食番個dinner🍴
啱曬上班族放工後可以有個落腳位☕️
🥣番茄甘筍湯 - 💰5 (套餐加配)
酸酸甜甜,好濃多番茄甘筍蓉,超級開胃🍅🥕

🍴韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚 - 💰60

🍴烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯 - 💰79

🍴小食拼盤 - 💰128

🧋熱朱古力 + 玉桂 (12oz) - 💰8 (套餐加配)
🧋凍綠茶鮮奶 + 曲奇 (16oz) - 💰12 (套餐加配)
環境坐得超舒服,似微校園文青風cafe👩🏼‍🎓
價錢超親民,野食味道一流💫
性價比極高🌟店內員工真係超級友善👍🏻

@bubble.tree

#香港美食 #852美食 #觀塘美食
#香港美食指南 #美食分享
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#BubbleTree #咖啡店 #樓上cafe #cafe
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily #foodie
小食拼盤
韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚
烤焗丹麥原隻豬手配有機紅米飯
番茄甘筍湯 (套餐加配)
熱朱古力 + 玉桂 (12oz) | 凍綠茶鮮奶 + 曲奇 (16oz) (套餐加配)
小食拼盤
韓式辣汁海鮮意粉配刁草煙三文魚