成日行尖沙咀食黎食去都係個d,今日試下啲好少食既野,就係印度菜!平時食親既印度菜都係咖哩雞,咖哩牛之類,今次超級破格,食素!入黎之前我都好驚,心諗印度野食素會係咩呢?整到好似肉咁?原來又唔係喎。我地叫左個starter,我本身以為好似墨西哥脆片咁,原來完全唔同!呢一個係喺脆片上載滿左粟米,蕃茄,少量芫茜同紅石榴,淋上一個酸酸甜甜既sauce,入到口一陣先feel 到有少少辣。呢個starter 我可以比9/10分一來個賣相已經好靚,打卡一流。味道方面亦都好合我心意,仲要又健康,我真心超級喜歡呢個。之後我地叫左個烤磨菇,又係一來個賣相超級討好一咬,原來入面釀左野,我唔完全知道入面有咩,不過我食到應該有羊奶芝士喺入面,幾特別,係心思既製作。之後我地仲叫左個芝士菠菜,印度既芝士菠菜係將菠菜打成溶做咖哩咁食,入面有一舊舊cottage cheese 🧀 。呢一個又係驚喜之作,個菠菜咖哩好好食,一啲都唔辣,唔膩,配合個薄餅真係有食唔停口既感覺而個cottage cheese 軟軟的,好易入口,佢仲唔孤寒有好多舊,我覺得叫多個薄餅餸都得添!另外不得不提佢裝修好靚,好有民族感覺,唔似得一般印度菜,打

呢個starter 我可以比9/10分

之後我地叫左個烤磨菇,又係一來個賣相超級討好

另外不得不提佢裝修好靚,好有民族感覺,唔似得一般印度菜,打卡又係一流

仲有中文menu

總結,我覺得呢間印度野真係比左好大surprise 我,又好食又健康,我覺得仲好過中式既素食店,味道同賣相都好就高分,我下次會再帶多啲朋友黎試!
  • Crispy  corn  basket