餐廳: 香江花月 (百誠大廈)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-06-04 1226 瀏覽
成日係 IG 見到 d friends 黎呢度食飯打卡 , 今日終於到我黎試試 ! 😎😎一入到黎 "嘩" 一聲 😮😮😮 裝修充滿古舊香港嘅風格 , 另外仲有 Teamlab 打造嘅波波 / 兔仔 / 花花燈場景 😍😍 我見到好多食客臨走前都會去呢度打卡打好耐先走 !! 座位超級闊落又乾淨 , 連廁所都好 OK  , 調味料區乾淨 , 款式又多又唔洗再加錢 , 抵讚 ! 👍👍日本牛乳玫瑰鍋 ($168)中間係用牛乳做嘅冰花 , 下面有木瓜 , 仲加左食用花 , d 花係水中飄下飄下 🤩🤩 好夢幻 ~ 呢個湯底有淡淡牛乳香味 , 但唔會影響食材味道 ! 幾特別 ! 😝華人塔 ($698)😳😳😳 呢個塔不得了 !! 有 2 層放滿左唔同嘅高級食材 !! 頂層有花蟹 , 牛肉 , 豬肉 , 下層有大花甲 , 蝦 , 貴妃蚌 , 鮑魚 , 帶子 ! 全部海鮮都好新鮮 😋😋 而且好大件 !! 特別鍾意蟹 , 鮑魚同帶子 , 好鮮味 !七彩餃子 ($108)擺盤一流 , 7 種唔同顏色夠曬搶眼 , 又可以瘋狂打卡 😛😛 餃子好大隻 , 入邊真材實料 , 我自己最鍾意姬松茸野菌餃 🤗🤗 另外 , 餃子

日本牛乳玫瑰鍋 ($168)
華人塔 ($698)
七彩餃子 ($108)
擺盤一流 , 7 種唔同顏色夠曬搶眼 , 又可以瘋狂打卡 😛😛 餃子好大隻 , 入邊真材實料 , 我自己最鍾意姬松茸野菌餃 🤗🤗 另外 , 餃子皮好煙韌 ! 好好食 !!推介 !!
桃花緣 ($88) (左)
自家製桃肉啫喱配乳酸同梳打汽水 ~ 甜甜的 , 店員會係你面前吹桃味煙燻波波 , 非常打卡-abl 👏👏 泡泡爆破後變成一陣香煙 , 好有仙氣的一杯飲品 ~

異世界 ($88) (右)
呢杯咁靚嘅異世界用咗奇異果汁 , 蘆薈汁 , 梳打水調製 , 好 fresh !
整體黎講 , 食店位置方便 , 好近佐敦站 , 裝修 , 食材 , 座位舒適度 , 用餐體驗統統都屬水平之上 ! 推介大家黎試下 !! 🫰🫰