2021-12-18 911 瀏覽
係屋企整壽喜燒鍋就整得多,但係食正宗既關西壽喜燒就真係係香港少有,今次黎到觀塘駱駝漆大廈食依間喰楽 kuuraku,主打多款和牛同特色和風小食,今次既體驗可以話係去唔到日本又想體驗正宗壽喜燒既最佳選擇🥰職員會先為我們預備白桃茶,茶香而有有淡淡既白桃味,可以作解膩之用今次我哋試咗佢哋肉類復仇者set,既有油脂感爆登既日本和牛同埋包括有美國同澳洲產地嘅和牛,一舉三得!當然仲會有三款特色前菜同蔬盤。和牛餃子啖啖肉,有驚喜! 迷你和牛丼雖然份量少但勝在有wasabi生蛋漿既調味,仲有貝柱刺身沙律都幾refreshing!黎到今餐既主角,二人份量既和牛拼盤果然非常震撼,除咗有三款來自唔同產地嘅和牛,仲有唔同部位唔同口感任君選擇,當中令我最印象深刻就係日本和牛肩胛,油脂分布分明,真係做到入口即溶,下次你識嘅話我諗我會係佢哋嘅日本和牛套餐,岩哂d喜愛油脂感既食肉獸啦喺食完所有蔬菜同黃牛之後店員會為我哋準備一個特色炒飯,係用咗已經所有精華嘅壽喜燒汁去整嘅,亦都不出所料咁好味👍👍最後以豆腐雪糕作結,為依餐咁豐富既壽喜燒壽畫上句號

最後以豆腐雪糕作結,為依餐咁豐富既壽喜燒壽畫上句號

• 肉類復仇者
  • 豆腐雪糕