好耐無黎試牛大人,男朋友話未食過想試所以特登一早book定枱黎食😂。Book 5點比較早所以都算易book,如果walk in就應該好難等位…一入去見到好多蠟筆小新!原來牛大人同小新合作緊😍,周圍有好多小新既佈置,度高把尺都有埋佢地個樣好搞笑🙈。我望番原來仲有小新既products賣,推薦小新迷呢段時間黎食牛大人打個卡😝!黎牛大人梗係要食最貴既澳洲極上和牛放題!早入座都係每人$258,星期五、六、日、假期及前夕就加$10,再加一其實都係$300有找,所以係好抵食😎。🔅湯底湯底選擇都多,好多台式特色既鍋。男朋友揀左蕃茄鍋🍅,平時既蕃茄鍋有啲真係無咩蕃茄味,呢個係食到有蕃茄酸酸甜甜既味,就算之後加湯都無乜溝淡到👍🏻。🔅肉類基本上專食M5牛肩卷😂,叫左幾次都係咁靚,又唔會韌。牛小排就脂肪多啲,都唔錯,手切封門柳就最有牛味🧑🏻‍🍳!🔅配料類配料好多都係自助區拎,超多款丸✨,不過識食梗係叫台灣直送既澎湖花枝漿!真係食到幾大粒既花枝,好彈牙又有咬口👍🏻。🔅蔬菜類菜種類都多,好想特別提下菜類全部都好新鮮🥬🌽,無拎過爛既菜😳!🔅小食類我最鐘意既台式小食三寶: 鹽酥雞、台式香腸同梅甘脆薯都有齊!叫左幾次

🔅湯底

🔅肉類

🔅配料類

🔅蔬菜類

🔅小食類
我最鐘意既台式小食三寶: 鹽酥雞、台式香腸同梅甘脆薯都有齊!叫左幾次都係新鮮炸起熱辣辣🔥送到。

🔅飲品
多款特色台式飲品,有埋熱桂圓紅棗茶,飲左一杯甜甜地都唔錯!桂花烏龍都好香桂花味☺️。冬瓜茶同出去買既都無分別👍🏻,抵飲!男朋友仲加左杯「流水落花」既啤酒🍺,都唔錯。

🔅甜品
有Movenpick都會加分!佢仲有限定新品既仙草凍所以都叫黎試下,唔算好大碗不過食到咁飽都好夠食😚。

💬每次qr code叫完好快送到,staff又收碟收得好快,所以即使二人枱唔算大但都夠位擺野👍🏻。主攻既牛同菜都好有質素,台式小食都無偷工減料,超滿足,真係食到飽🤣!