2018-02-09 71 瀏覽
四個老友在朗豪坊睇完戲成10點鐘,天寒地凍搵嘢食,一於去老友介紹嘅靚煲皇!佢話我哋鍾意食辣嘅最適合去食酸菜魚鍋。以前住過旺角,所以知道塘尾道呢個位置,其實係旋轉樓梯底行入去,發現佢開埋門口室外位置,感覺幾正,不過其中一個朋友怕凍,堅持要等室內位!嘩原來星期一咁夜都咁爆場,好彩等左10分鐘就有位!酸菜魚鍋其實都好辣,檢查一下佢的材料,嘩!乾濕辣椒竟然用咗好多不同嘅款式!勁!而且佢選用咗冬季最肥美嘅鯉魚,啲肉好鮮甜,仲有好多魚春!好食到連魚頭同骨都損晒!接住落黎加清湯打邊爐,火鍋配料最重要係肥牛,今次叫咗極上肥牛!靚到冇得彈,脂肪均勻牛味香濃!其餘嘅火鍋配料都係非常之新鮮的!消夜通常好少食咁飽,但係太好味,所以全部清晒!期間一位貌似老闆的斯文四眼男士,見我地清唒d食物,有禮地問我地要唔要再加野食!我哋大讚佢啲火鍋食材好味,牛肉靚,手打牛丸同水餃云吞正!佢好客氣咁話無他嘅,火鍋店一定要注重食材夠靚夠新鮮,呢個應該就係這店成功之道!難怪咁多客人捧場!

2018-02-05
10 分鐘 (堂食)
$280 (宵夜)