2021-10-15
📍云手工火鍋店尖沙咀大把打邊爐或者放題店,但有時都想食間精緻啲嘅打邊爐㗎,今次就試吓呢間📍云手工火鍋店,但大家打邊爐嘅時候係咪淨係諗住有咩好靚嘅牛肉🐮食呢?而就忽略咗個湯底,呢間餐廳湯底先係靈魂啊,餐廳環境裝修都好舒服好闊落,餐牌選擇都好多唔同嘅款式全部仲係好多餐廳自己嘅手工丸,店員服務都好好👍👍不停幫我哋換碟,想知我食咗咩就繼續留意睇落去啦👇 —————————————-————👅 鮮椰青雞鍋嘩‼️‼️呢個椰子雞湯底真係不得了,佢直情唔係打邊爐嘅湯底啊我覺得😝😝,出邊叫椰子雞湯都無咁好飲,椰子雞湯底足足有半隻雞丶一個大椰青丶一個椰皇😮😮,超級足料,落咁多嘢好難唔好飲個喎,店員仲全程同我哋介紹湯底,佢哋完全無落味精,因為我飲晒成碗湯都完全無口渴嘅感覺👍真係俾個讚佢🥇🥇🥇—————————————-————👅 手工丸類👅黑松露蝦丸 半份呢啲手工丸唔洗講啦全部都超好食,蝦丸超級彈牙,黑松露味超濃郁,食完仲會有黑松露味係個口道👅 鹹蛋黃蝦丸 半份鹹蛋黃蝦丸意外地原來都幾夾個喎😂,蝦丸入邊包住啲鹹蛋黃,鹹蛋黃味幾出👅 爆漿芝士牛丸 半份牛丸好彈牙,牛肉味濃,芝士味就唔係好出————————————
👅 鮮椰青雞鍋
👅 手工丸類
👅黑松露蝦丸 半份
👅 鹹蛋黃蝦丸 半份
👅 爆漿芝士牛丸 半份
牛丸好彈牙,牛肉味濃,芝士味就唔係好出
👅 黑松露餃
黑松露餃大家估唔估到入面係咩餡呢?竟然係蟹肉啊 🦀🦀,蟹肉配合埋黑松露有幾得意喎😜😜,反而特別想讚下佢個餃子皮,幾薄身夠透
—————————————-————
環境 - 餐廳環境好舒適,燈光舒服,冷氣夠晒凍,座位好闊落,重點一定要講吓點樣服務態度真係好好☺️☺️,同朋友傾偈食飯一流
📍地址
📍云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓