2025-04-06 106 瀏覽
.今日咁啱去啟德睇Cocomelon 🍉睇完之後去咗airside 食lunch😋 🌊The Captain 🌊 推門即刻見到巨型船長壁畫🫡⚓️!工業風mix海洋元素超有格調~水泥牆掛住航海繩索同救生圈🛟,枱面仲有迷你船燈💡 半開放式廚房見到師傅炸緊雞翼🍗,香到鼻哥窿都識跳舞💃 最正係高腳椅位對住商場大玻璃,睇住人潮食嘢特別好胃口😆 打卡位仲多過海鮮市場📸✨🍝【炸雞翼意粉 | 明太子汁 +$30】🍝 雞翼炸到金黃脆卜卜💥 咬落『咔嚓』聲仲有肉汁bi出嚟💦!明太子汁鹹香帶微辣🌶️,掛滿意粉索到吱吱聲~不過$88+$30略貴,但邪惡度爆燈😈 建議share食,唔係會膩到喊😂🐟炸魚意粉 | 海膽汁 +$30🐟 條魚柳大過我塊面啊!!🤯 外皮酥到似食緊薯片🍟,入面魚肉嫩過BB屁股👶 海膽creamy到癡線🧀,每啖都似吞咗啖海水🌊(係高級嗰隻!)$118+$30食到海膽味,荷包痛但舌頭爽~🍡雙皮奶雞蛋仔 $38🍡 即叫即整超犯規👮♀️ 熱辣辣脆皮包住流心雙皮奶🤤 咬開嗰陣奶餡湧出嚟仲有拉絲效果🧀 甜度剛剛好,食完成個嘴白晒似飲完奶🥛 必點但小心燙親條脷🔥妹妹仲爭住食咗半大真係好好食👍🏻🍓士多啤

🍝【炸雞翼意粉 | 明太子汁 +$30】🍝

🐟炸魚意粉 | 海膽汁 +$30🐟

🍡雙皮奶雞蛋仔 $38🍡

🍓士多啤梨原個檸檬果汁 $28🍓
成個檸檬連皮打勁狂🍋!士多啤梨味被檸檬KO咗😂 酸到皺眉但好解膩~飲完成個人醒神過飲紅牛🐂 怕酸嘅姊妹慎入🚨

🍄香菇豬肉燒賣(10粒) $30🍄
「街邊價錢酒店質素👑 豬肉彈牙唔會粉噠噠,香菇香到似落咗迷魂藥🌫️ 點埋辣椒油食,一秒變身燒賣俠🌶️🔥 抵食到想encore多盒打包🚗💨」

📍THE CAPTAIN'S FISH & CHIP BAR (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE G樓G014號舖