2021-07-07
係長沙灣,實在有好多性價比高嘅餐廳,鐘意食新加坡/馬拉菜嘅我,呢間 蘇山雞飯 真係岩晒我鮮油咖央多士 $28 :個包烘得少少脆,大大塊牛油,食落勁邪惡,但係又食唔停脆炸鳳尾蝦春卷 $32 :香香脆脆,最正係個醬似係點生蝦個隻醬,酸酸辣辣好滋味炭燒豬肉串 $38 :燒得好香口,食落唔會太乾,個醬都係用點生蝦個隻醬,超夾輕怡肉骨茶 $48 :對比傳統嘅肉骨茶,味道無咁濃烈,相比之下較易入口,豆卜 同 肉都好入味麻辣玻璃魷魚通菜 $48 :個魷魚食落好爽口,通菜又新鮮,唔會又老又乾,辣唔辣就見仁見智啦海南雞飯 $68 :份量多,雞肉好嫩滑,個油飯又香又入味,個湯又夠清甜,絕對要再食辣蝦醬龍蝦海鮮炒粿條 $98 :呢碟炒粿條一上台,全部人都即刻起筷夾,因為炒得好香,食落又夠鑊氣,超快清咗呢碟辣蝦叻沙摻摻 $88 :之前食過一次覺得唔錯,今次再點,今次呢半隻龍蝦超多肉同膏,勁正椰青 $22 :天氣熱到溶咁,飲番個凍清涼嘅椰青,絕對係解渴首選青檸菠蘿梳打水 $15 :酸酸甜甜,解渴定餐飲都唔錯架香茅薄荷特飲 $15 :成杯綠色夠晒靚,薄荷味唔會好濃
鮮油咖央多士 $28 :
個包烘得少少脆,大大塊牛油,食落勁邪惡,但係又食唔停
脆炸鳳尾蝦春卷 $32 :
香香脆脆,最正係個醬似係點生蝦個隻醬,酸酸辣辣好滋味
炭燒豬肉串 $38 :
燒得好香口,食落唔會太乾,個醬都係用點生蝦個隻醬,超夾
輕怡肉骨茶 $48 :
麻辣玻璃魷魚通菜 $48 :
海南雞飯 $68 :
辣蝦醬龍蝦海鮮炒粿條 $98 :
辣蝦叻沙摻摻 $88 :
椰青 $22 :
天氣熱到溶咁,飲番個凍清涼嘅椰青,絕對係解渴首選
青檸菠蘿梳打水 $15 :
酸酸甜甜,解渴定餐飲都唔錯架
香茅薄荷特飲 $15 :
成杯綠色夠晒靚,薄荷味唔會好濃