2023-08-09 791 瀏覽
📍九龍灣 友義氣夜晚嚟咗呢間位於得寶商場嘅友義氣餐廳,呢間餐廳專食酸菜魚同口水雞等菜式。我哋一嚟到已經好多人拎咗飛排緊隊,好多都係四人以上嘅飛,而我哋就係兩個人,店員會比較優先大枱,所以我哋都等咗一段時間先入到去。入到去之後我哋就選擇咗佢嘅晚市二人餐($328),驟眼睇大部份枱都係嗌套餐,比較少散嗌。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 老壇酸菜魚我哋因為擔心會太辣,所以淨係叫咗BB辣,辣到唔係好夠,所以如果食到辣既朋友,可以叫小辣。佢既份量超多,魚片都有好多塊,另外就仲有啲金菇、芽菜、寬粉等等嘅配菜,所以分量十足,而且味道就係正宗嘅酸菜魚,非常推薦!• 口水雞 例牌我覺得佢嘅質素就指數正常水平,一上碟成pat醬放咗喺中間,感覺有少少頹😂。• 避風塘茄子因為佢之前嘅餸菜份量都好多,所以食呢一碟茄子嘅時候,已經飽飽地,再加上佢係炸既,感覺就有啲油膩。而且佢嘅炸粉都偏厚,唔係好食到佢嘅茄子肉。• 凍檸茶我哋兩個人叫咗兩杯凍檸茶,上到嚟真係超超超大杯,所以建議其實兩個人可以淨係嗌一杯,唔係食到超辣,其實都夠飲。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱環境:🐱🐱🐱服務:🐱🐱🐱🐱CP值:🐱🐱🐱🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍九龍灣 友義氣

• 老壇酸菜魚