今次係專登嚟試佢哋新出嘅「仙氣奇緣鍋」,見到真身原來真係好正好夢幻!所以個鍋上枱大家要準備定拍片!因為好快就會見到仙氣瀰漫,畫面非常靚。呢個係5格火鍋,每格都好足料,位於中心嘅係「椰子湯底炸彈」,而包圍嘅四大招牌湯底則包括「四川麻辣」、「荽茜皮蛋」、「冬陰公」、「蕃茄波士頓龍蝦」,全部都係我嘅至愛。不過今次最正都係中間嘅椰子湯底炸彈,廚師將佢造成晶瑩剔透嘅椰子啫喱,湯底煮滾後將原個啫喱掉入去大火煮溶,鮮甜度爆燈!記住飲吓個湯底,呢種鮮甜味包你一試難忘。四大招牌湯底用料都好豐富,又有波士頓龍蝦食,超正啊!我哋兩個人食唔到太多嘢,所以真係要精挑細選㗎,聖誕特備美食,揀咗聖誕老人丸同聖誕花造型餃淥吓,一人食一個聖誕老人,好殘忍呀(其實係可愛嘅墨魚丸,都幾彈牙幾好食)。另外梗係唔少得呢度好出名嘅自家制脆炸三文魚皮,非常鬆脆,啖啖都有好香好濃嘅咸蛋黃。既然其中一格係四川麻辣湯底,必點蜂巢豆腐,勁索味!仲有掛架頂級安格斯牛小排都一如以往非常高質,肉質軟嫩牛味濃郁。而今晚第一次食嘅肥媽墨汁腸、三色鮮制生麵我都好推介!除咗仙氣奇緣鍋,其實仲有呢度嘅胡椒豬肚福袋湯鍋我都好想試,不過原來想食胡椒豬肚要一日

自家製脆炸三文魚皮

掛架頂級安格斯牛小排

肥媽墨汁腸

除咗仙氣奇緣鍋,其實仲有呢度嘅胡椒豬肚福袋湯鍋我都好想試,不過原來想食胡椒豬肚要一日前預訂,所以我惟有等下次。
三色鮮製生麵
題外話/補充資料: 酒鍋係有外賣㗎,我都試過係佢網站訂,直送到屋企超方便,同埋味道都係咁好食嘅。
2019-12-23
自家製脆炸三文魚皮