平時生活咁忙,難得可以抖一抖tea一tea,當然要揀一間坐得舒服食物又靚嘅Cafe,今次就同朋友到DK Cuppa Tea試佢地嘅「仙子樂園」下午茶,真係又靚又夢幻!呢個tea set引入了CBD元素,CBD (大麻二酚)其實係一種能提神但無毒性嘅植物天然成分,有助安神、放鬆心情。於享用食物之前,店員會先叫我地抽一張magic card,再解釋當中嘅意思,然後選一款自己喜愛嘅香薰滴喺咭面上,陣陣嘅香味真係令人覺得好放鬆。先來一壺含CBD有機菠蘿椰子茶,以即製有機棉花糖作為雲雨,蒸氣會令棉花糖慢慢溶化,望落真係好治愈,仲令到杯茶變得甜絲絲。食物方面,佢哋就提供一系列集美味和健康元素嘅鹹、甜點。鹹點:新豬肉牛角包 - 使用新豬肉更健康,法式穀麥牛角包亦十分香脆蝴蝶飛舞杯 - 內有迷你法式三文治及馬德林,尤其喜歡佢嘅馬德林,充滿著奶油香味甜點:健康水果乳酪天使杯 - 輕盈乳酪配上健康穀物片和乾果,健康又清新法國 CBD 朱古力蛋糕 - 朱古力味好濃郁,每一口都有種幸福滿滿的感覺英式鬆餅 - 口感鬆化,甜度亦剛剛好,配合微甜果醬味道好夾

食物方面,佢哋就提供一系列集美味和健康元素嘅鹹、甜點。

鹹點:

甜點:

英式鬆餅 - 口感鬆化,甜度亦剛剛好,配合微甜果醬味道好夾