努力融入後生學生仔女嘅世界, 學佢地玩 ig 打卡, 所以閒時食咩都好, "打卡able" 對我黎講 係好重要架!!!去過幾次, 對 DK 印象好好, 而且响朋友圈中 詢問度都好高呀~所以, DK 有新主題, 總會被例入我 o既  "to-go-list" 中...今次呢個「花弦之願」下午茶, 以花仙子配花菜為主題, 啱曬我呢個骨子裏流住 "童畫浪漫風" 血嘅人啊~今次時間夾得準, 係第一枱客人, 又可以坐番我當年第一次黎嘅靚位...好鍾意呢個 "梯底草地" 位啊~呢個位, 好有自成一角童畫 feel 呢~抽卡, 抽到我心愛嘅玫瑰, 咁我今次就係玫瑰香薰配玫瑰花茶喇~yea yeah!!! 大喜!望住花花花茶, 又覺得自己逃離咗現實一陣~(送紋身貼紙咁好嘅!?)啲原粒玫瑰花大大粒, 望住覺得飲落去會變靚咁... >///<我認...我係 "請" 佢幫我影咗 n 張相嘅... XD睇住棉花糖雲慢慢溶, 覺得自己都慢番落黎, 好治瘉啊~btw, 個石斛玫瑰花茶係好飲嘅, 花香十足! 而且 staff 一直幫我地添熱水, 我地飲咗好多杯啊~黑松露牛肝菌湯cheers!我地由呢

今次呢個「花弦之願」下午茶, 以花仙子配花菜為主題,
啱曬我呢個骨子裏流住 "童畫浪漫風" 血嘅人啊~

好鍾意呢個 "梯底草地" 位啊~
呢個位, 好有自成一角童畫 feel 呢~

yea yeah!!! 大喜!

望住花花花茶, 又覺得自己逃離咗現實一陣~
(送紋身貼紙咁好嘅!?)

啲原粒玫瑰花大大粒, 望住覺得飲落去會變靚咁...
>///<

我認...
我係 "請" 佢幫我影咗 n 張相嘅... XD

睇住棉花糖雲慢慢溶, 覺得自己都慢番落黎, 好治瘉啊~

cheers!
我地由呢個濃滑湯開始~

餐有八款鹹點:
鮮味龍蝦沙律、清甜青口沙律、帶子田園沙律、迷你穀物法式牛角包、沙樂美腸 同 芝士~

我地都最推介呢個 "迷你穀物法式牛角包", 初時怕食唔曬, 諗住比多一個佢, 點知咬咗一下, 就忍唔住要食曬自己呵 2隻鳥...
鬆軟回彈得黎有粒粒咬口, 零飽滯感, 好味喎!

紅莓mini蛋糕、紫薯曲奇 同 紅莓蛋白蛋糕

法式燉蛋

望住聽住卜卜卜卜卜, 即燒即食

面脆卜卜焦糖熱, 內裏凍凍滑溜的, 雙重感覺~
  • 迷你穀物法式牛角
2018-01-06 288 瀏覽
「花弦之願」原全是個美麗眩幻的奇緣體驗!少女心咩都出晒尼!定價每人港幣298元愛爾蘭傳說中,花仙子是「花之守護者」,為守護花朵而存在,善良的人會被花仙子賜予真摯祝福,靈袖善舞輕輕拍著晶瑩掦透的翅膀將「希望」送給您。有幾種花茶可以揀 :石斛胎菊、石斛玫瑰、石斛茉莉、石斛檸檬、石斛洛神。我選了洛神,呷一口花茶,置身於DK Aromatherapy天然花香香薰之中,真的放鬆Tea set 有八款鹹點,看上去相當豐富吸引!! :鮮味龍蝦沙律清甜青口沙律帶子田園沙律迷你穀物法式牛角包濃香沙樂美腸魔法芝士黑松露牛肝菌湯甜點:迷你紅莓飄香蛋糕仙子奇緣曲奇紫薯魔幻曲奇旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕花仙法式燉蛋不單止享受美食,原來還會有互動環節!DK Cuppa Tea將會有「魔法咭」五張,每張「魔法咭」均介紹一位花仙子精靈,是由插畫師Momo Leung創作繪畫的插畫,仲可以了解香薰精油同療效!客人仲可以有優惠價港幣100元,自製魔法香薰噴霧!真係無限咁心心眼!花仙子紋身貼紙!只要在DK Cuppa Tea和DK Aromatherapy的官方Facebook及Instagram帳號中按讚,便可獲得花仙子精靈系

有幾種花茶可以揀 :

Tea set 有八款鹹點,看上去相當豐富吸引!!
鮮味龍蝦沙律
清甜青口沙律
濃香沙樂美腸
魔法芝士

甜點:

紫薯魔幻曲奇
花仙法式燉蛋

不單止享受美食,原來還會有互動環節!

花仙子紋身貼紙!
只要在DK Cuppa Tea和DK Aromatherapy的官方Facebook及Instagram帳號中按讚,便可獲得花仙子精靈系列的紋身貼紙一張!
  • 黑松露牛肝菌湯
  • 迷你紅莓飄香蛋糕
2017-12-31 364 瀏覽
見到好多人都話呢度好食,好有feel,我真係搵左日搵Friend同我黎食~開頭我以為自己去錯地方,因為門口睇佢唔似cafe,外面放了好多香薰我地被安排坐要除鞋的位置,其實都幾逼下.加上屈腳坐其實唔太舒服,不過附近的女士們好似唔覺得有問題,咁應該係我問題..XDanyway,下午時段有唔同主題gei 二人tea set,不過我地睇左3個字之後都覺得價錢同食物分量相比,太貴了,雖然見到隔離檯o個D好靚,不過我地係實際派.最後叫了一個tart set同鬆餅.不得不稱讚佢地對每件食物gei要求,雖然只係一件鬆餅,但擺盤絕對唔馬虎,而且成罐jam比曬你,D jam仲要幾高級下鬆餅本身都整得好好,脆但唔會散曬,牛油味超香,加埋超多jam(但唔係重味),成件事剛剛好.咖啡上面加左D 花花草草 視覺上好吸睛,不過味道其實同普通latte一樣~~影相都夠gei.等到天黑我個tart set終於登場.不過碟大批細,本來同朋友share以為份量會夠飽,最後只能講算係填肚only.沙律D菜算新鮮,而且菜夠多,加埋醋食.整體感覺健康左,不過D菜再脆D會開心Dtart方面有分甜同咸.其實我唔太喜歡吃咸tart,但

tart方面有分甜同咸.其實我唔太喜歡吃咸tart,但D tart咸都好食,只係油左少少.
厚度足夠.一啖咬落有滿足感,我最鐘意係菠菜同番茄,只係size或數量可以提升返會好D,因為食完真係完全唔飽.

另外點gei牛角包其實比個tart set好食,麵包外層好脆,食到層層酥皮.裡面D食材都好足夠.食完終於有飽肚感!

如果本身唔係細食又唔係狂打卡派,可能要考慮黎唔黎,因為價錢偏貴.而且環境係走夢幻風...雖然係咁,但職員老闆都係好nice的,呢點都要讚~
rose latte
2017-12-29 539 瀏覽
DK的下午茶每次推出新的主題都令人超心心眼的這次當然也不例外了最新的花弦之願下午茶,是以花仙子為主題夢幻唯美得令人整個少女心大爆發!!照例,開始品嚐前,一定要有解牌的環節這次特別與著名插畫師Momo Leung攜手製作了花仙子系列夢幻唯美度爆錶啊!!!選了玫瑰花茶,可以排毒美顏還有棉花糖雲雨,整個造型超夢幻的光看著就感覺賞心悅目花茶是和「花研草說」合作的喝過喜歡,現場還可以立刻購買哦黑松露牛肝菌湯濃郁又美味,黑松露味很突出迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及魔法芝士可以單獨食,又可以將沙樂美腸及芝士夾在牛角包內牛角包外脆內軟,加入香草更為惹味,單獨食也很滋味鮮味龍蝦沙律、清甜青口沙律、帶子田園沙律以珠寶盒承載的沙律,視覺效果滿分!!龍蝦沙律很鮮甜彈牙,帶子沙律煎過更為鮮味爽口旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕栩栩如生的翻糖花仙子精靈站在紅莓蛋白蛋糕上蛋白微微烤焦,味道口感更有層次底層是以紅莓製作的蛋糕,酸酸甜甜的很滋味迷你紅莓飄香蛋糕、紫薯魔幻曲奇多款花花甜品,令人心花怒放迷你紅莓飄香蛋糕用上紅莓製作的蛋糕,同樣是酸酸甜甜的不會像一般cup cake般甜到膩紫薯魔幻曲奇曲奇也能做成花朵的樣子,實在太厲
DK的下午茶每次推出新的主題都令人超心心眼的
這次當然也不例外了
最新的花弦之願下午茶,是以花仙子為主題
夢幻唯美得令人整個少女心大爆發!!

照例,開始品嚐前,一定要有解牌的環節
夢幻唯美度爆錶啊!!!

選了玫瑰花茶,可以排毒美顏

還有棉花糖雲雨,整個造型超夢幻的
光看著就感覺賞心悅目
花茶是和「花研草說」合作的
喝過喜歡,現場還可以立刻購買哦

黑松露牛肝菌湯
濃郁又美味,黑松露味很突出

迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及魔法芝士
可以單獨食,又可以將沙樂美腸及芝士夾在牛角包內
牛角包外脆內軟,加入香草更為惹味,單獨食也很滋味

鮮味龍蝦沙律、清甜青口沙律、帶子田園沙律
以珠寶盒承載的沙律,視覺效果滿分!!
龍蝦沙律很鮮甜彈牙,帶子沙律煎過更為鮮味爽口

栩栩如生的翻糖花仙子精靈站在紅莓蛋白蛋糕上
蛋白微微烤焦,味道口感更有層次
底層是以紅莓製作的蛋糕,酸酸甜甜的很滋味

迷你紅莓飄香蛋糕、紫薯魔幻曲奇
多款花花甜品,令人心花怒放

迷你紅莓飄香蛋糕
用上紅莓製作的蛋糕,同樣是酸酸甜甜的
不會像一般cup cake般甜到膩

紫薯魔幻曲奇
曲奇也能做成花朵的樣子,實在太厲害了!!
而且還是用上大部分女生都喜愛的紫薯
味道香甜,紫薯味也很突出,不會被牛油味蓋過了

仙子奇緣曲奇
曲奇面印上花仙子的圖案,非常唯美
差點都不捨得放進口了

閃爍花仙法式燉蛋
同樣有著花仙子圖案,經火烤過就會變成焦糖
燉蛋細滑,蛋味香濃

記得like DK的 facebook fanspage 和 instragram
還可以得到仙氣十足的紋身貼紙哦
聖誕節
2017-12-21 632 瀏覽
最近DK Cuppa Tea又有新搞作,推出左🌸「花弦之願」🌸下午茶🍴,認真夠曬心思! 🌺美麗的花仙子分別躲藏於《花研草說》(1)石斛養生花茶☕️—石斛胎菊、石斛玫瑰、石斛茉莉、石斛檸檬、石斛洛神之中😍 食物每次都有驚喜,次次都唔會怕悶,相機會次都很忙,因為成個teaset靚到唔知由邊度影起! 🍱八款精美的鹹點包括👇🏻 🦐鮮味龍蝦沙律 🍃清甜青口沙律 🐚帶子田園沙律 🥐迷你穀物法式牛角包 🌭濃香沙樂美腸 🧀魔法芝士 🍄黑松露牛肝菌湯 🎀花仙子翩翩盈盈的甜點包括👇🏻 🎂迷你紅莓飄香蛋糕 🍪仙子奇緣曲奇 🍠紫薯魔幻曲奇 🍰旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕 🍮法式燉蛋 食完野仲有野玩😜 👉🏻送扭蛋🍳 👉🏻只要您把下午茶食物拍照後放上Instagram 及Facebook 加hashtag就可以玩啦😍 👉🏻花仙子紋身貼紙🌸 只要在DK Cuppa Tea和DK Aromatherapy的官方Facebook及Instagram帳號中按讚👍🏻,便可獲得花仙子精靈系列的紋身貼紙一張!😝 📌店名:DK Cuppa Tea 📍地

🍱八款精美的鹹點包括👇🏻

📌店名:DK Cuppa Tea

📍地址:上環新街市街19號地舖

⏰營業時間:星期一至日 上午11時半至晚上8時半

💰價錢:$298/位(兩位起)記得📞卜位先😝

另外,今個聖誕節🌸花研草說同本地高級甜點設計師A Legna Pâtisseries合作🤝,首創手工石斛玫瑰花口味曲奇,推出聖誕限定嘅花茶曲奇禮盒🎁🎄🎅🏻

🍪曲奇變成寶石💎

5️⃣塊造型可愛嘅手作曲奇🍪,全部曲奇都加入石斛花🌼同玫瑰花🌸,口感鬆化,味道芳香,一試難忘!😍

🎄聖誕花茶曲奇禮盒($348)限量500套😍,其中仲有隨機出現嘅「💕❣️Love Love別注版」,為聖誕節增添驚喜😜

📌店名:DK Cuppa Tea’

📍地址:上環新街市街19號地舖
2017-12-17
早排去左DK Cuppa Tea、DK Aromatherapy x 花研草說合作的身、心、靈之旅的概念cafe花弦之願下午茶今次DK Cuppa Tea與花研草說及著名插畫師Momo Leung合作創造了美麗夢幻的精靈仙氣國度直進到內牆上配有一幅仙女畫是由著名插畫師畫上的獨特故事漫天鮮花香氣飄飄仙女施下魔法讓你進入花仙子原始天然純淨的魔法之中為你帶來夢幻美味及帶給你心之希望而今次來到DK Cuppa Tea就像透過花仙子精靈的召喚送給一個奇妙的聖誕願望將願望寫上蝴蝶紙上就會化為禮物~心之希望愛爾蘭傳說中花仙子就是花之守護者為守護花朵而存在而善良的人會賜予真摯祝福及希望花研草說獨有石斛養生花茶包括石斛胎菊、石斛玫瑰、石斛茉莉、石斛檸檬及石斛洛神全部100%無添加以自家種植的石斛花與純天然的優質原料調配而今次我選擇到石斛茉莉養生花茶天然花香香薰讓人超放鬆有抗氧化及美顏養生功效好好飲! 花茶於銀白色的純淨餐具器皿光影中更添仙氣夢幻八款精美的鹹點包括:鮮味龍蝦沙律清甜青口沙律帶子田園沙律迷你穀物法式牛角包濃香沙樂美腸魔法芝士還有高貴又含豐富營養的黑松露牛肝菌湯停駐於上的願望蝴蝶像編織著夢幻的

身、心、靈之旅的概念cafe
花弦之願下午茶

花仙子就是花之守護者
為守護花朵而存在
而善良的人會賜予真摯祝福及希望

花研草說獨有石斛養生花茶
包括石斛胎菊、石斛玫瑰、
石斛茉莉、石斛檸檬及石斛洛神

全部100%無添加

再滴四滴於飲品內即可飲用
浸泡於天然純淨的落磯山脈泉水之內
獨特鮮花及植物
能透過震盪療法
調節情緒,讓人散發魅力

現在只要在DK Cuppa Tea和DK Aromatherapy
Facebook及Instagram按讚
更可獲得花仙子精靈系列的紋身貼紙一張
幾靚呀!岩哂旅行用!

花弦之願下午茶
(最少兩位起)
每位$298
整體味道ok!
個人覺得影仙女女神相一流
亦是閨蜜聊天的好地方
選擇平日去更加讓你輕鬆地玩盡半日!

更多訊息:
1.惠顧以上系列之下午茶
亦可免費體驗高清數碼彩繪美甲服務
(花仙子甲圖一款(由插畫師Momo Leung創作))
2. 購買兩盒《花研草說》養生花茶兩盒
免費贈送《花研草說》玻璃水瓶戀水瓶一個
(每人限定一套)
3. 到Simply Beauty Group出示
你和花弦之願下午茶食物的合照
可以優惠價HK$300享有原價HK$450的
Soak Off Gel 高清數碼彩繪美甲服務一次
(連修甲)要提早最少一天預約
2018-01-09
  • 法式燉蛋
facebook 成日見朋友仔 share DK 啲仙子風打卡照, 而啲 media 又 share 啲食 tea 片...真係不得不朝聖一下...鼓起勇氣拉朋友仔陪我一齊去 食嘢之餘影靚相...去到發現原來有幾款 set 簡, 款款都咁靚之下, 我地 簡咗最新嘅一款 - 花弦之願 下午茶職員同我地玩 game, 抽佢地特製嘅卡, 黎決定我地今日聞咩香薰同飲咩茶, interesting!!!仲比咗花葯我地簡, 話有隻係可以增加吸引力呀, 我地即刻加落茶啦梗係... 花茶好香, 飲到尾加咗幾次熱水都仲有花香呀~見到嘢食, 終於感受到平日朋友們打卡嘅現場嘅震憾... 視覺享受一流喎堅!!!即時覺得講嘢都要細聲番先襯成件事... XD龍蝦沙律青口沙律帶子田園沙律迷你穀物法式牛角包沙樂美腸配芝士仲有黑松露牛肝菌湯有別平時食 tea, 我地反而鍾意呢度嘅咸點多啲啊~牛角包鬆軟又有口感, 好味喎, 我地出現爭食嘅情況...迷你紅莓蛋糕曲奇紫薯曲奇紅莓蛋白蛋糕法式燉蛋甜點靚又好味,當住我地面前 燒脆個燉蛋, 好玩又好味, 又凍又熱 即場造 係吸引嘅~
真係不得不朝聖一下...

鼓起勇氣拉朋友仔陪我一齊去 食嘢之餘影靚相...

花茶好香, 飲到尾加咗幾次熱水都仲有花香呀~

見到嘢食, 終於感受到平日朋友們打卡嘅現場嘅震憾...
視覺享受一流喎堅!!!

即時覺得講嘢都要細聲番先襯成件事... XD

龍蝦沙律
青口沙律
沙樂美腸配芝士
仲有黑松露牛肝菌湯

有別平時食 tea, 我地反而鍾意呢度嘅咸點多啲啊~
牛角包鬆軟又有口感, 好味喎, 我地出現爭食嘅情況...

迷你紅莓蛋糕
曲奇
紫薯曲奇
紅莓蛋白蛋糕
法式燉蛋
熟悉我的朋友也知道我特吃喜歡花草茶,除了排毒養顏,亦有舒緩身心、有助睡眠,從朋友口中得知DK Cuppa Tea、DK Aromatherapy 與「花研草說」攜手推出「花弦之願」下午茶,馬上二話不說即約朋友去體驗。先來一杯石斛養生花茶,據說石斛花有美顏養生功效,呷一口花茶,置身於天然花香香薰之中,身心瞬間得到放鬆。至於下午茶則鹹點和甜點均有,滿足我兩個心願。八款鹹點包括了鮮味龍蝦沙律、清甜青口沙律、帶子田園沙律、迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及魔法芝士。還有含豐富營養的黑松露牛肝菌湯,入口軟綿,菌香徘徊於口中。而甜點又是一讓人著迷的位子,迷你紅莓飄香蛋糕、仙子奇緣曲奇、紫薯魔幻曲奇及旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕,樣子吸引不用說,味道亦不會過甜,恰到好處,紫薯曲奇還是第一次吃。最後是法式燉蛋,吃之前店員會以火炙燉蛋表面,一陣蛋香旋即飄出,趁仍有餘溫時品嚐,味道最佳。還有的是DK Cuppa Tea會贈送五張「魔法咭」,每張「魔法咭」均介紹一位花仙子精靈,配上由插畫師Momo Leung創作繪畫之精美插畫,並會介紹香薰精油及其療效。在品嚐美食的同時,又可以同朋友一齊玩遊戲,了解香薰知識,這個「

還有含豐富營養的黑松露牛肝菌湯,入口軟綿,菌香徘徊於口中。

還有的是DK Cuppa Tea會贈送五張「魔法咭」,每張「魔法咭」均介紹一位花仙子精靈,配上由插畫師Momo Leung創作繪畫之精美插畫,並會介紹香薰精油及其療效。在品嚐美食的同時,又可以同朋友一齊玩遊戲,了解香薰知識,這個「花弦之願」下午茶確實讓我們獲益匪淺啊!
2018-01-06
2018-01-10 18 瀏覽
花給我一生只想講愛情的感覺,自問感性浪漫但麻甩的我遇上盛放花朵時,亦不得不變得腼腆一臉,而在愛爾蘭傳說中花仙子原來是花之守護者為守護花朵而存在,聽聞善良的人會被花仙子賜予真摯祝福!在此我寄望花仙子可帶臨臨到快樂善良之地! 在溫馨的街道上存在了DK Cuppa Tea隱約看見閃閃銀白璀燦光芒,原來花仙子已降臨到此為世人送上DK Cuppa Tea、DK Aromatherapy X 花研草說 MZK Life攜手呈獻的*花弦之願*下午茶。 進入鮮花處處的境界下先欣賞到優雅的茶具,即時令狂野的我略為收歛變得優雅! 接下來花仙子送上花研草說的石斛養生花茶,當中有石斛胎菊、石斛玫瑰、石斛茉莉、石斛檸檬、石斛洛神。 從插畫師Momo Leung創作繪畫之精美插畫魔法咭內抽出一張,從而決喝什麼味道的花茶。 而我抽到玫瑰抗衰老很合我喝啊~ 石斛玫瑰花茶味道幽香而且具抗氧化、舒緩經期不適、改善暗沉臉色的功效,內裡矜貴的石斛花含有豐富營養素,有助改善三高問題、清熱排毒、舒緩情緒、美顏潤膚、抗氧化和延緩衰老的莫大功效。 另可加上花藥-日本DTW花藥,想延媛衰老下4滴Ageless Luster,想充滿自信

而我抽到玫瑰抗衰老很合我喝啊~

另可加上花藥-日本DTW花藥,想延媛衰老下4滴Ageless Luster,想充滿自信的男士魅力就用Fascination For Man吧!

只要在DK Cuppa Tea和DK Aromatherapy的官方Facebook及Instagram帳號中按讚,便可獲得花仙子精靈系列的紋身貼紙一張。

好到嘆花弦之願下午茶的時間,黑松露牛肝菌湯,味道香濃幼滑很迷人,是個愜意的開端。

配襯迷你穀物法式牛角包、酥香不油膩一件絕不能滿足,可幸每位有兩件可享用,繼有濃香黑椒味的沙樂美腸及軟熟鹹香的芝士粒,吃得我挺滿足。

不過鹹點還未完的!由散發銀白璀燦光芒的盒子送上一系列海鮮美饌!

內裡有鮮甜的龍蝦沙律、海水味濃的青口沙律、及軟熟鮮味的帶子田園沙律,而墊底的羽衣甘藍大家也别錯過啊,清甜好吃非常的。

迷你紅莓飄香蛋糕、仙子奇緣曲奇、紫薯魔幻曲奇及旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕及法式燉蛋,都充斥仙氣很夢幻喔!

迷你紅莓飄香蛋糕絕沒色素的奶油下配襯鬆軟蛋糕,小巧好味道吃兩件也沒罪疚感。

但我更喜歡紫薯魔幻曲奇,帶有紫薯香甜味道,酥脆沒帶油膩感,可否吃多一件喔!

最後還有幼滑香甜的法式燉蛋,焦糖要下點功夫看片吧!

*花弦之願*下午茶/兩位起$298/位。
2018-01-05
DK Cuppa Tea又有新作了!今次是以花仙子為題的「花弦之願」,由DK Cuppa Tea、DK Aromatherapy X「花研草說」攜手呈獻的作品。 DK Cuppa Tea每一個新的Tea Set,背後也有不同的故事來扣動食客的心弦。 當瑰麗鮮花飄香處處,也許是仙女施了個魔法,瓣瓣帶給人間——美麗魅力與「心之希望」。 傳說聖誕節有著神奇的魔法,許下的願望會被上天祝福著。DK Cuppa Tea透過花仙子精靈的召喚,將送給您一個奇妙的聖誕願望,將會化為您這個冬天最特別的禮物--「心之希望」。 愛爾蘭傳說中,花仙子是「花之守護者」,為守護花朵而存在,善良的人會被花仙子賜予真摯祝福,靈袖善舞輕輕拍著晶瑩掦透的翅膀將「希望」送贈給您。 今次DK Cuppa Tea與品牌《花研草說》及著名插畫師Momo Leung攜手創造了美麗夢幻的精靈仙氣國度。 美麗的花仙子分別躲藏於《花研草說》的石斛養生花茶—石斛胎菊、石斛玫瑰、石斛茉莉、石斛檸檬、石斛洛神之中。《花研草說》的花茶皆以抗氧仙花「石斛花」調配,美顏養生。呷一口花茶,令人置身於DK Aromatherapy天然花香香薰之中,既

呷一口花茶,令人置身於DK Aromatherapy天然花香香薰之中,既可放鬆,更能享受到精靈仙子施展的神奇魔法,令您變得更為吸引迷人。

飲過花茶,許下願望後,便是品嚐美食的時候了!

由高貴又含豐富營養的黑松露牛肝菌湯開始,黑松露牛肝菌味濃香甜,獨特是菇菌味是世界叫絕的一種味道。

再到鮮味龍蝦沙律、清甜青口沙律、帶子田園沙律、迷你穀物法式牛角包、濃香沙樂美腸及魔法芝士。
清新的三種海鮮沙律各有千秋,誰也搶不了誰的風采。

健康的迷你穀物法式牛角包,酥脆中一點也不油膩。

沙樂美腸及魔法芝士配起來吃絕對是絕配的。

有花仙子翩翩起舞的是旋舞仙子紅莓蛋白蛋糕,紅莓味帶酸香濃,作為甜點的開始不是最好的嗎?加上栩栩如生的翻糖花仙子精靈,也讓愛拍的你影下了不少相片吧!

再來的會是迷你紅莓飄香蛋糕、仙子奇緣曲奇、紫薯魔幻曲奇也帶給你視覺與味蕾上的享愛,除了靚,甜度低的甜點是健康又美味的。

最後,是食的時候才即時燒的焦糖燉蛋,不怕你影相影得太耐而影響味道喲!