2020-09-23 789 瀏覽
彷彿置身於世外桃源,DK Cuppa Tea依個小空間真係令我永遠都想留喺依度,依度有好多動物造型小枕頭、好軟熟嘅座墊及草地造型地毯、其他讀物、假花裝飾、獨角獸頭箍、女神仙氣花環等等,喺充滿香薰嘅環境下嘆住森林搖籃曲下午茶嘅多款貓貓甜品、點心,貓奴必愛。森林搖籃曲下午茶,田園小籃子內擺有精緻餐具、甜點,包括有朱古力布朗尼蛋糕2件、瑪德蓮貝殼蛋糕2件、小貓PATPAT造型棉花糖英式鬆餅1件、小貓頭造型棉花糖英式鬆餅1件、玫瑰花醬1份、蕃茄羅勒鬆餅2件、焦糖夾心鬆餅2件、迷你三文治4件、蕃茄羊奶芝士酥2件、貓兒造型曲奇2件、貓腳掌榛子味馬卡龍2件、小貓腳掌造型棉花糖2件、貓腳板朱古力2件、玫瑰花茶1壺;朱古力布朗尼蛋糕味道香濃,口感厚實;瑪德蓮貝殼蛋糕食落蛋味濃香,口感鬆軟、綿密;小貓PATPAT造型棉花糖英式鬆餅、小貓頭造型棉花糖英式鬆餅、玫瑰花醬,棉花糖口感軟綿,英式鬆餅口感鬆脆帶軟,內有提子乾,味道帶有酸甜,配以玫瑰花醬食用,味道清甜、帶有花香;蕃茄羅勒鬆餅味道獨特、清新;焦糖夾心鬆餅食落淡淡焦香,味道甜而不膩;迷你三文治經焗烤後,口感外脆內軟,餡料類似薄餅口味,味道咸香;蕃茄羊奶芝

森林搖籃曲下午茶,田園小籃子內擺有精緻餐具、甜點,包括有朱古力布朗尼蛋糕2件、瑪德蓮貝殼蛋糕2件、小貓PATPAT造型棉花糖英式鬆餅1件、小貓頭造型棉花糖英式鬆餅1件、玫瑰花醬1份、蕃茄羅勒鬆餅2件、焦糖夾心鬆餅2件、迷你三文治4件、蕃茄羊奶芝士酥2件、貓兒造型曲奇2件、貓腳掌榛子味馬卡龍2件、小貓腳掌造型棉花糖2件、貓腳板朱古力2件、玫瑰花茶1壺;朱古力布朗尼蛋糕味道香濃,口感厚實;瑪德蓮貝殼蛋糕食落蛋味濃香,口感鬆軟、綿密;小貓PATPAT造型棉花糖英式鬆餅、小貓頭造型棉花糖英式鬆餅、玫瑰花醬,棉花糖口感軟綿,英式鬆餅口感鬆脆帶軟,內有提子乾,味道帶有酸甜,配以玫瑰花醬食用,味道清甜、帶有花香;蕃茄羅勒鬆餅味道獨特、清新;焦糖夾心鬆餅食落淡淡焦香,味道甜而不膩;迷你三文治經焗烤後,口感外脆內軟,餡料類似薄餅口味,味道咸香;蕃茄羊奶芝士酥味道醇厚、酥香,表面鋪滿黑芝麻、白芝麻,食落好香口;貓兒造型曲奇口感香脆,充滿牛油味道;貓腳掌榛子味馬卡龍口感外薄脆內軟身,榛子忌廉夾心味道濃重;小貓腳掌造型棉花糖食落甜度適中;貓腳板朱古力內有牛奶夾心,味道香甜;玫瑰綠茶,採用有機花製作,茶味濃厚、帶有清香。
  • 英式鬆餅
  • 森林搖籃曲
自疫情以來,外出用膳少之又少,以前都會經常帶溫媽媽周圍覓食,但媽咪在疫情期間都唔多願出街,而且在外用膳會有心理負擔,所以我屋企都由無飯屋企,變成日日都會有住家飯的屋企了。因為疫情已經令朋友姐妹之間的聚會暫停,可以相約去食下午茶的機會好低,待家的日子太耐了,人都開始悶到出菇了,所以我就搞搞新意思,訂咗DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶外賣返屋企,安在家中品嚐。太好嘞,精美3層式下午茶都有得外賣或速遞,仲要係精美high tea 果種呀!除咗在家食得特別安心,仲可以攬住我的寶貝喵喵一齊享用精美「飄雪樂園」下午茶,可以放鬆心情、愉快地在疫情氛圍下過渡下午茶時光。味蕾滿足了,心情都會變好!DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶(2人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕   2件2. 伯爵茶馬卡龍   2件3. 伯爵茶木馬曲奇   2件4. 脆米蛋糕   2件5. 英式鬆餅   2件6. 素菜撻   2件7. 朱古力   2件8. 玫瑰果醬   1罐9. 精美下午茶紙架   1份DK Cuppa Tea 「飄雪樂園」下午茶外送都配有精美白馬糖裝飾,食得又睇得,但靚到唔捨得食呀!我
自疫情以來,外出用膳少之又少,
以前都會經常帶溫媽媽周圍覓食,
但媽咪在疫情期間都唔多願出街,
而且在外用膳會有心理負擔,
所以我屋企都由無飯屋企,
變成日日都會有住家飯的屋企了。

因為疫情已經令朋友姐妹之間的聚會暫停,
可以相約去食下午茶的機會好低,
待家的日子太耐了,人都開始悶到出菇了,
所以我就搞搞新意思,
安在家中品嚐。

太好嘞,精美3層式下午茶都有得外賣或速遞,
仲要係精美high tea 果種呀!

除咗在家食得特別安心,
仲可以攬住我的寶貝喵喵一齊享用精美「飄雪樂園」下午茶,
可以放鬆心情、愉快地在疫情氛圍下過渡下午茶時光。
味蕾滿足了,心情都會變好!

1. 伯爵茶杯子蛋糕   2件
6. 素菜撻   2件
7. 朱古力   2件
8. 玫瑰果醬   1罐
9. 精美下午茶紙架   1份

食得又睇得,但靚到唔捨得食呀!

我個人一向都鍾情Cup Cake 同馬卡龍,
DK Cuppa Tea 的馬卡龍甜度剛好,
Cup Cake 上面的cream 好細滑,又唔太甜,
令我有驚喜呀!

只要輕輕焗返熱個鬆餅,再配玫瑰果醬,好夾好好味!

食下午茶又點少得配搭花茶呢,
今次DK Cuppa Tea下午茶仲特別加送來自紐約、
採用優質花材製成不同口味的茶飲,
淡淡花香配精美下午茶,簡直是絕配!

二人份量下午茶送 30g 有機花茶一罐(價值$98);
四人份量則送 60g 有機花茶一罐(價值$188) ,
味道不設選擇!

DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶只需$348起!
仲送有機花茶、Tiffany Blue下午茶紙製3層層架一個,悠閒美味升級!
DK Cuppa Tea 「飄雪樂園」下午茶 鹹點、甜點都有,
外送包裝精美穩陣,唔怕拎到返屋企會變形。

外送「飄雪樂園」下午茶費用(需要兩天前預定):
$348 (二人份量)
$568 (四人份量)

DK Cuppa Tea 一向會不定時推出新款下午茶,
而這款「飄雪樂園」下午茶就長期都有賣,
咁即係話... 就算疫情過後,我都仲可以買返屋企食啦,正呀!

但願疫情快快結束,大家都可以安心外出!
外賣自取
  • 「飄雪樂園」下午茶
2020-05-16 3145 瀏覽
天氣開始炎熱☀️又不能飛去外地過冬天,DK Cuppa Tea這個 "Frosty Garden Afternoon Tea"(飄雪樂園)英式下午茶正好我冰冰涼涼的感覺,而且賣相相當吸引,令人愛不釋手。現在更設有自取外賣服務,安在家中一樣可以享受到英式下午茶。外送下午茶設有二人/四人份量:HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量),而且送有機花茶。本身都有疑惑下午茶怎樣外帶?但看到他們的包裝之後就令我放心了。「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份餐點都是精美地分開包裝,餐具都是獨立包裝,有碟而且連下午茶架都有,而且安裝簡單,自己砌好一個下午茶架相當有成功感,自己更可接個人喜好排好餐點。附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98)DK Cuppa Tea 有機花茶來自紐約,採用優質花材製成不同口味茶飲,獨特配方令人一飲難忘,香味不是一般花茶可媲美!

現在更設有自取外賣服務,安在家中一樣可以享受到英式下午茶。

「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):
6. 素菜撻 2件
7. 朱古力 2件
8. 玫瑰果醬 1罐
9. 精美下午茶紙架 1份

附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98)

2020-04-25
疫情關係,好耐無同好友撐枱腳歎High Tea,估唔到DK Cuppa Tea有外送/外賣自取下午茶!咁就可以留在家中都歎到Afternoon Tea,過返個寫意慵懶既下就,為身心叉叉電~「飄雪樂園」下午茶 (HK$348/二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份飄雪樂園下午茶以粉藍色系為主色,夢幻精緻,打造優雅浪漫風,拍照打卡一流~先組裝精美下午茶紙架,簡單幾步就完成。粉藍色系真係超靚,氣質滿分,感覺清新。♥️伯爵茶杯子蛋糕附送木馬棒作裝飾,口感綿密鬆軟,濕度剛好,伯爵茶味忌廉香滑細膩,充滿伯爵茶味清香。♥️伯爵茶馬卡龍外酥脆內柔軟,精致小巧,口感豐富。♥️伯爵茶木馬曲奇木馬造型精美,曲奇酥鬆清新。♥️脆米蛋糕 外面係香脆既口感,咬開係軟熟既蛋糕,好特別,第一次試。♥️英式鬆餅翻熱後既鬆餅外脆內鬆軟,DK Cuppa Tea仲好細心地配備特製玫瑰果醬,啖啖濃郁牛油香,滋味無窮。♥️素菜撻撻皮鬆化,口感柔軟,味道香濃唔油膩。♥️朱古
疫情關係,好耐無同好友撐枱腳歎High Tea,
估唔到DK Cuppa Tea有外送/外賣自取下午茶!
咁就可以留在家中都歎到Afternoon Tea,
過返個寫意慵懶既下就,為身心叉叉電~

「飄雪樂園」下午茶 (HK$348/二人份量):
6. 素菜撻 2件
7. 朱古力 2件
8. 玫瑰果醬 1罐
9. 精美下午茶紙架 1份

飄雪樂園下午茶以粉藍色系為主色,
夢幻精緻,打造優雅浪漫風,拍照打卡一流~

先組裝精美下午茶紙架,簡單幾步就完成。
粉藍色系真係超靚,氣質滿分,感覺清新。

♥️伯爵茶杯子蛋糕
附送木馬棒作裝飾,
口感綿密鬆軟,濕度剛好,
伯爵茶味忌廉香滑細膩,
充滿伯爵茶味清香。

♥️伯爵茶馬卡龍
外酥脆內柔軟,精致小巧,口感豐富。

♥️伯爵茶木馬曲奇
木馬造型精美,曲奇酥鬆清新。

♥️脆米蛋糕
外面係香脆既口感,
咬開係軟熟既蛋糕,
好特別,第一次試。

♥️英式鬆餅
翻熱後既鬆餅外脆內鬆軟,
DK Cuppa Tea仲好細心地
配備特製玫瑰果醬,
啖啖濃郁牛油香,滋味無窮。

♥️素菜撻
撻皮鬆化,口感柔軟,味道香濃唔油膩。

♥️朱古力
朱古力脆米香脆可口,層次豐富。

二人份量下午茶仲附送 30g 有機花茶一罐,
花茶來自紐約,以優質花材製成唔同口味既茶飲,
一路歎住咸甜點,再飲返啖馥郁清雅既花茶,
咁就渡過左一個好幸福好寫意既下午!

外送「飄雪樂園」下午茶詳情
費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)
2020-05-03
DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶 粉色夢幻藍做主題英式Hightea,而加食既都非常流行外賣,DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶tea set 就最方便,可以安在家中都一樣可以享受到 外送下午茶佢地有二人/四人份量 HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量) Hightea set 每一件都好精緻,有茶點紙架,木馬擺設及靚靚餐具。 我最鐘意英式鬆餅外皮帶微脆入口仲唔會散開,配埋玫瑰果醬甜甜味好唔錯。 小朋友最愛就係伯爵茶馬卡龍 同伯爵茶木馬曲奇 飄雪樂園下午茶 ⠀ 伯爵茶杯子蛋糕 2件 伯爵茶馬卡龍 2件⠀ 伯爵茶木馬曲奇 2件 脆米蛋糕 2件⠀ 英式鬆餅 2件⠀ 素菜撻 2件⠀ 朱古力2件⠀ 玫瑰果醬 1罐⠀ 精美下午茶紙架 1份⠀ 附送有機花茶30g一盒(HK$98) HK$348/2人份量 馬卡龍唔會太甜 輕輕鬆鬆,可以Enjoy 嘆個tea DK Cuppa Tea 有機花茶來自紐約,採用優質花材製成不同口味既茶。
DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶
外送下午茶佢地有二人/四人份量

HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量)

小朋友最愛就係伯爵茶馬卡龍 同伯爵茶木馬曲奇

素菜撻 2件⠀
朱古力2件⠀
玫瑰果醬 1罐⠀
精美下午茶紙架 1份⠀
附送有機花茶30g一盒(HK$98)

HK$348/2人份量

馬卡龍唔會太甜
輕輕鬆鬆,可以Enjoy 嘆個tea

2020-10-17 7 瀏覽
想嘆個英式下午茶?唔一定出街堂食既,外賣都得咖特別係同小朋友一齊,想係街好Elegant咁慢慢食個tea都有難度唔好話要坐定定,仲要唔好大聲叫但外賣返屋企就唔怕啦😊今次試左個2人份量既飄雪樂園下午茶已經有埋個Tiffany blue色既3層架兩隻靚碟、餐具,怕污糟仲有埋手套呢個Tea set包括:💠Earl grey cupcake 💠Earl grey macaron 💠Earl grey carousel cookies 💠Rice crispy cake💠Chocolate💠Vegetable tarts💠Scones with homemade jam當然仲有最重要既花茶啦!特別欣賞Earl grey系列,好香濃,啲cream 都好滑仲有個scone質感剛好,唔會太死實個homemade jam仲好香,如果可以份量多啲再俾埋cotted cream就perfect成個tea set既色調都好夢幻好少女真係好岩同閨蜜打卡呃like
想嘆個英式下午茶?
唔一定出街堂食既,外賣都得咖
唔好話要坐定定,仲要唔好大聲叫
但外賣返屋企就唔怕啦😊

今次試左個2人份量既飄雪樂園下午茶
已經有埋個Tiffany blue色既3層架
兩隻靚碟、餐具,怕污糟仲有埋手套
呢個Tea set包括:
💠Earl grey cupcake
💠Earl grey macaron
💠Earl grey carousel cookies
💠Rice crispy cake
💠Chocolate
💠Vegetable tarts
💠Scones with homemade jam
當然仲有最重要既花茶啦!

仲有個scone質感剛好,唔會太死實
個homemade jam仲好香,如果可以份量多啲
再俾埋cotted cream就perfect

成個tea set既色調都好夢幻好少女
真係好岩同閨蜜打卡呃like
2020-10-16 0 瀏覽
偶爾都想有個地方可以打卡影相餐廳嘅設計都好有夢幻嘅感覺Tea set好有心機設計🌲森林搖籃曲下午茶🌲貓貓裝飾🐱有個草地可以除鞋坐落去,軟軟的感覺平時想去野餐但係又去唔到呢度就啱晒啦!一個野餐籃🧺好多可愛嘅茶點精緻又搭配得啱啱好鹹點最鍾意❤️迷你三文治味道特別g同埋細細個容易入口~唇膏都唔洗補!甜點都有狗狗棉花糖、馬卡龍、貓貓曲奇餅等等🍪設計搞到我唔忍心咬落去英式鬆餅可以搭配牛油或者玫瑰花醬🌹 佢哋嘅主題定期都會更換,限時供應!提供下午茶外賣,都可以買返屋企不過我個人都覺得可以喺餐廳內享受埋個環境❤️同埋都有香薰可以聞~玉桂味好特別🌲不過如果同我一樣揀坐草地嗰度嘅話,就可能感覺有少少暗😂要有個射燈位影相先最好
偶爾都想有個地方可以打卡影相

餐廳嘅設計都好有夢幻嘅感覺
Tea set好有心機設計

🌲森林搖籃曲下午茶🌲貓貓裝飾🐱

有個草地可以除鞋坐落去,軟軟的感覺
平時想去野餐但係又去唔到呢度就啱晒啦!
一個野餐籃🧺好多可愛嘅茶點
精緻又搭配得啱啱好

英式鬆餅可以搭配牛油或者玫瑰花醬🌹
佢哋嘅主題定期都會更換,限時供應!
提供下午茶外賣,都可以買返屋企
不過我個人都覺得可以喺餐廳內享受埋個環境❤️
同埋都有香薰可以聞~玉桂味好特別🌲
今日突然之間想起好耐冇見朋友想一齊傾下計,諗起一直想去有香薰同有主題Afternoon tea呢間真係好適合女士嚟,有好多貓貓咕臣同埋毛毛地氈好似世外桃源嘅感覺🥰😍新主題<森林搖籃曲>好有甜點同鹹點同埋呢邊仲有配合Rose Green Tea 🌹☕️淡淡清香玫瑰味配上綠茶不會太燶微微甘香,teaset我就鍾意食鹹點多啲 😋我比較鍾意佢嘅英式鬆餅同埋蕃茄羅勒鬆餅 ,餅底鬆軟加入洛神花jam 帶少少酸好開胃💓☺️甜點🍮我比較鍾意❤️瑪德里貝殼蛋糕同埋貓兒曲奇🍪造型好精緻全部都係小貓🐱樣 ,蛋糕好鬆軟有牛油🧈香味,其他甜點都好精緻㗎💓✨

2020-09-24
2020-09-28 26 瀏覽
上次吃dk cuppa tea的afternoon tea set是外賣自取,今次終於可以和友人堂食慢享這個可愛下午茶了!大愛 新出的這個「森林搖籃曲🧺」tea set!可愛的貓咪造型甜點令我不忍心吃掉它!而且餐廳內仲設置「秘密花園」~女生必愛!有這個美美的「花園」,那無論任何天氣都可以悠閒「野餐」了!🐾貓腳掌榛子味馬卡龍🐾貓腳板朱古力🐾貓造型曲奇餅🐾焦糖夾心鬆餅🐾瑪德蓮貝殼蛋糕🐾番茄羅勒鬆餅🐾迷你三文治🐾蕃茄羊奶芝士酥🐾英式鬆餅🐾朱古力布朗尼蛋糕afternoon tea set配有機花茶如果想take away都可以!餐廳有租借服務,可以整個tea set連搖籃自取帶走!

而且餐廳內仲設置「秘密花園」~女生必愛!

有這個美美的「花園」,那無論任何天氣都可以悠閒「野餐」了!

🐾貓腳掌榛子味馬卡龍
🐾蕃茄羊奶芝士酥
🐾英式鬆餅
🐾朱古力布朗尼蛋糕

afternoon tea set配有機花茶

如果想take away都可以!

餐廳有租借服務,可以整個tea set連搖籃自取帶走!

2020-09-27 32 瀏覽
今日約左fd黎呢間野度試下,一入到黎見到個環境已經令我好放鬆😌,好似去左郊外野餐咁。我地叫左森林搖籃曲下午茶,食物以貓為主題好cute, 真係唔捨得食🥰。而且款式好多,有鹹點又有甜點。鹹食有蕃茄羅勒鬆餅 、迷你三文治、蕃茄羊奶芝士酥、英式鬆餅;甜點有焦糖夾心鬆餅、貝殼蛋糕、Brownie、曲奇餅、Macaroon、朱古力、棉花糖😋。個玫瑰綠茶仲要好香好好飲。如果想同朋友影下相悠悠閒閒咁過一個下午呢個真係一個唔錯嘅選擇。👍👍👍————————————————-環境: 4/5服務: 4/5 賣相: 5/5 💯味道: 3.5/5 回頭率: 80% 👍————————————————-
————————————————-
回頭率: 80% 👍
————————————————-
2020-09-26
2020-09-26 22 瀏覽
可愛度十足的「森林搖籃曲」tea set 😍☕️ 呢間店位於上環的新街市街,平時係上環叫我搵間coffe shop就好易,搵間坐得舒服又有顏值同味道的tea set真係考起我,問呢頭返工的朋友先知有呢間主打田系簡約風的餐廳🍴一入到去既佈置就好綠油油、吊燈同牆身都用左淺色花花做裝飾🌸講返個tea set店員真係用搖籃上,同個名一樣haha 裡面係二人份的焦糖流心muffin、蕃茄羅勒鬆餅、杏仁粒蛋糕、貓貓曲奇🍪、朱古力、三文魚mini toast、貓咪棉花糖、🐾馬卡龍😍 款色多之餘估唔到咁好食!!特別係muffin同朱古力🍫brownie 💕 質素絕對唔輸酒店的afternoon tea,而且性價比都好高!聽聞餐廳限定推出,鐘意貓貓的朋友記得去之前提早book位啦(^_^)
2020-09-26 18 瀏覽
訂座後有人聯絡並預先決定要那一個tea set,按預訂時間到達餐廳。食物就隨即送上😊很好的服務!餐廳沒有想象中大,另有一間房仔坐地下,廳的位置大概三四張枱,疫症下還要隔一張,所以實際上位置很少,必須book位。選了旋轉木馬tea set,好靚啊!木馬是tiffany blue的音樂盒,送上時還有音樂。味道亦相當不錯,咸甜比例很好。而咸點也很特別,有凍鮑魚,和咸蛋羊角酥也好好味。其中的brownie好似係有柚子定水果肉係入面,中和了甜味,好突出。整體份量也剛好,沒有飽到頂住的感覺。飲品是水果茶,店員會不停主動黎幫你refill熱水。超級細心!門口影相位也是signature之一,不過要好彩沒有下雨才影到。

2020-09-25 18 瀏覽
今日約左美女朋友食Tea我地去左一間bookmark左好耐既小店呢度會根據唔同嘅主題作出相關嘅佈置擺設呢期既主題係“森林搖籃曲”,所以我地既 teaset都放係一大個滕籃入面架!!!呢份tea係二人份,d食物賣相都好可愛呀除左有貓貓外型既美點,仲有可愛既哥基patpat棉花糖當中有三款咸點,第一次食鹹味既鬆餅,意外地覺得比甜既更好食,好有驚喜同平日既teaset無異,甜點既種類比鹹既多棉花糖、馬卡龍同朱古力都係貓爪黎,仲有一塊香脆既貓貓外型牛油曲奇添自己最中意既就係响哥基patpat下既英式鬆餠,配上洛神花果醬一拼食,更覺特别TeaSet當然唔少得嘆返杯熱茶啦原來呢度既teaset仲可以take away 啵!!!店內仲有唔少可以令人放鬆既香薰精油賣架
今日約左美女朋友食Tea

我地去左一間bookmark左好耐既小店

呢度會根據唔同嘅主題作出相關嘅佈置擺設

呢份tea係二人份,d食物賣相都好可愛呀

除左有貓貓外型既美點,仲有可愛既哥基patpat棉花糖

同平日既teaset無異,甜點既種類比鹹既多

TeaSet當然唔少得嘆返杯熱茶啦

原來呢度既teaset仲可以take away 啵!!!

店內仲有唔少可以令人放鬆既香薰精油賣架
2020-09-23 38 瀏覽
今日同老友👯🏻‍♀️去食「森林搖籃曲」下午茶☕坐咗一陣,店員放下好特別又靚既茶杯☕ 及 一壺玫瑰🌹綠茶🌱有機花茶,真係好香好好飲過多一陣,店員帶咗個好大盒既搖籃,放係枱上。嘩嘩嘩😍,靚到呢,勁吸引既趣緻甜點🧁搖籃內有好多款不同造型既貓貓甜點貓貓腳掌🐾馬卡龍:甜到入心又脆小貓腳掌🐾綿花糖:軟綿綿,口感豐富貓貓腳板🐾朱古力貓貓🐱曲奇餅🍪:好特別,用人手畫上貓貓圖案焦糖夾心鬆餅瑪德蓮貝殼蛋糕🍰:杏仁味番茄羅勒鬆餅:鹹鹹地好特別迷你一口三文治🥪小貓頭 及 小貓 patpat 綿花糖放在英式鬆餅:鬆餅咬落去夠鬆軟😋,綿花糖甜甜地又軟綿綿朱古力🍫布朗尼蛋糕🍰,好味道真係好多唔同款式種類既貓貓甜品,可愛得嚟款款都好好味。實在太靚太吸引🤩,只係影相📸都影咗成個鐘🤭❤可以堂食外,仲可以外賣添,等你可以回家都食到美味既下午茶🧁@dkcuppatea上環新街市街19號地舖
今日同老友👯🏻‍♀️去食「森林搖籃曲」下午茶☕

搖籃內有好多款不同造型既貓貓甜點
貓貓腳掌🐾馬卡龍:甜到入心又脆
小貓腳掌🐾綿花糖:軟綿綿,口感豐富
貓貓腳板🐾朱古力
貓貓🐱曲奇餅🍪:好特別,用人手畫上貓貓圖案
焦糖夾心鬆餅
瑪德蓮貝殼蛋糕🍰:杏仁味
番茄羅勒鬆餅:鹹鹹地好特別
迷你一口三文治🥪
朱古力🍫布朗尼蛋糕🍰,好味道

可以堂食外,仲可以外賣添,等你可以回家都食到美味既下午茶🧁

@dkcuppatea
上環新街市街19號地舖
2020-09-09
2020-09-20 35 瀏覽
DK Cuppa Tea呢間餐廳位於西港城隔離嘅新街市街~入到去原來別有洞天,佈置也甚具綠野氣息~係到嘆個Tea 真係非常好玩也寫意~新推出的「森林搖籃曲」下午茶~有製作精巧的鹹點,包括:番茄羅勒鬆餅,迷你三文治和番茄羊奶芝士酥,深受大家歡迎的英式鬆餅,單獨食用或伴以附送的玫瑰果醬;食完各款鹹點,仲有一系列趣緻甜點,包括:焦糖夾心鬆餅、瑪德蓮貝殼蛋糕,朱古力布朗尼蛋糕等。另外,仲有一系列以貓兒作造型既曲奇,貓腳掌榛子味馬卡龍和貓腳板朱古力, So Cute!!!呷一口有機花茶,一邊咬小貓頭,小貓 pat pat 和小貓腳掌為造型的綿花糖,真係正到爆!

新推出的「森林搖籃曲」下午茶~