2016-07-05
上次去食過八幡屋打邊爐,試過d刺身好刺鮮,唸反都好回味,不過又要打邊爐又想食刺身,但我個胃size有限,上次控制住唔可以食太多刺身,但上星期經過兆萬見到原來八幡屋有日本料理,仲要只係百幾蚊,上次不能盡興,今次一於可以狂食刺身啦。 裝修好特別,有好多算盤係牆,但我最鐘意有幾張大卡位。 放題限時2小時,第一時間點野食,嘩,勁厚一叠點菜紙。升級只係加多$50就有d靚刺身食,我最愛的珍寶帶子啊,正! 點左一輪,我地每樣點少少試下,可以一件件咁落單,唔會浪費食物。炸物唔會好油,最鐘意佢粒芝士年糕,外脆內軟仲有流心芝士係入面,好好食啊。 串燒都唔錯,好入味,芝士蝦好濃郁芝士香,焗蠔非常新鮮,雖然芝士焗但食得出蠔的鮮甜。 呢碟椒鹽炸蟹仔,好有避風溏感覺,夠香脆又夠辣,配sake一邊傾計邊飲邊食、一流。 另外最驚喜係竟然有原枝sake 叫,出面叫一枝都百幾蚊,呢度可以任飲,太抵啦,每枱仲送一人一客鵝肝,好精彩啊!終於等到主角來啦,普通版的刺身我主要叫三文魚,甜蝦,八爪魚,鮑片等。升級版當然要叫我最愛珍寶帶子同大大隻赤蝦啦。全部都好新鮮,講真就算唔升級的刺身都好有水準,三文魚夠肥美,八爪魚
裝修好特別,有好多算盤係牆,但我最鐘意有幾張大卡位。