2017-04-16 7795 瀏覽
唔記得同阿妹出左去旺中買野,兩個MK妹買完之後見肚餓,就走左落去旺中地下餐廳嘅嗰一層搵嘢食,一落到去就見到間間餐廳都鬼咁多人等,琳琳聲走去想食嘅嗰間鐵牛台灣麵嗰度攞張飛先,好彩鐵牛出面有幾張單俾等嘅人楚,咁都唔使辛辛苦苦企喺度,坐咗大概15分鐘就有位入座啦。黎到旺中食嘢,價錢都唔係一個好大嘅問題啦,我同阿妹就見乜想食嘅都瘋狂叫,有剩嘅就可以打包返屋企。冇啤酒嘅關係,最後叫咗杯黑糖薑母茶同埋朱古力,兩杯都係熱飲,暖一暖個胃。主廚私房牛肉麵$70個牛肉湯好濃,而且有好多餸,分別有牛腩,牛肉,牛展,難怪叫做主廚私房,仲要係全間鋪頭最貴嘅,就係因為落得最多嘅材料,牛腩牛肉牛展都炆得好琳,牛肉香味十足。寶島豬肉紙乾拌麵$68開頭因為唔知道咩叫寶豬肉紙所以叫你試吓,原來真係左兩塊豬肉紙係個乾拌麵上面,應該係壓碎咗撈埋落啲面一齊食,背面嘅面底煙煙銀銀,好有咬口,加埋香蔥油嘅味道,非常開胃。肉燥小茄子$34妹妹死都要嗌呢個,好在一碟都有唔少,茄子炆得好琳,加上甜豉油嘅香味撈埋肉燥幾好送飯。好滋味芝士鹽酥雞$40呢個係我死都要嗌嘅,一人一次無數啦,個鹽酥雞嘅外皮揸得好趣,但係裏面嘅雞肉都仲係好柔嫩,最重

主廚私房牛肉麵$70

寶島豬肉紙乾拌麵$68

肉燥小茄子$34

好滋味芝士鹽酥雞$40
呢個係我死都要嗌嘅,一人一次無數啦,個鹽酥雞嘅外皮揸得好趣,但係裏面嘅雞肉都仲係好柔嫩,最重要係上面嘅芝士醬,濃得來好creamy,唔會話太水。

夜市小香腸$36
呢度嘅小香腸識落冇咁肥喎,好適合香港人嘅口味,冇乜肥肉喺裏面,但係又有腸嘅香味,咬落鹹鹹甜甜咁,一啲都唔遜色。
2017-03-25