好耐都冇嚟過東涌行街,朋友話睇中對鞋特登入嚟ourlet碰下運氣,祝佢好運啦🤣冇嚟一排東涌都開咗好多新嘅餐廳,行到腳軟梗係要搵間坐得舒服啲嘅餐廳嚟食個靚飯餐廳環境好舒服,落地大玻璃採光之餘,仲可以望下景色。餐廳設計風格都好優雅,整體環境俾人覺得好舒服同呢位朋友食飯,佢就最憎揀嘢食😂基本上佢必叫套餐。餐廳都有啲自選套餐,$788/2已經包半隻烤鴨😳仲有前菜主菜湯同埋甜品,性價比幾高我地揀咗前菜蒜泥金皮蛋,我真係好鍾意食黃金皮😋外型非常討喜!!!鴨仔小碗超可愛!一上枱已經好吸引眼球!!蒜泥微辣配上皮蛋既Q彈口感,好開胃湯類我就揀咗松露海皇羹,朋友就揀咗黃扒魚肚。點知上菜嘅時候我哋彼此都覺得對方嘅比較吸引🤣松露海皇羹份量好多,基本上可以夠兩人享用,味道比想像中濃郁,入面既既蝦肉都非常多震撼眼球既相信都係呢塊有成個碗咁大嘅魚肚扒,仲以為下面有放其他材料,無花假就係一片又大又厚嘅魚肚扒🤟🏻一坐低見到餐牌有餐廳推介嘅磚爐煙燻叉燒王,我已經指住話要叫呢個!就算套餐冇得揀都要額外叫🤣好彩套餐有包,果然冇令我失望!一上枱係有個煙燻蓋冚住,打開件每件叉燒肥瘦均勻,秘製芥末醬有果醋酸香,中和叉燒既油膩感,完

同呢位朋友食飯,佢就最憎揀嘢食😂基本上佢必叫套餐。

我地揀咗前菜蒜泥金皮蛋,我真係好鍾意食黃金皮😋
外型非常討喜!!!鴨仔小碗超可愛!一上枱已經好吸引眼球!!
蒜泥微辣配上皮蛋既Q彈口感,好開胃

一上枱係有個煙燻蓋冚住,打開件每件叉燒肥瘦均勻,秘製芥末醬有果醋酸香,中和叉燒既油膩感,完全值得我行我素感漠視朋友要叫黃金蝦球既要求🤟🏻

食片皮鴨,當然係要望住師傅片嗰隻鴨啦😝表演嚟架嘛!呢度都唔例外,師傅會喺餐枱隔離片鴨,片完就即刻上枱

又近到遠嘅分別係鴨胸皮同埋肉,仲有鴨腿肉,望到都已經超吸引!!!

食片皮鴨有呢個盤相信大家都唔陌生,但係入邊有幾種材料都真係幾新穎🤣竟然有山楂條,藍莓醬同埋爆炸糖😮

隨鴨附送一張享用指引,原來係攞嚟點個鴨胸皮!試落又真係好過癮!酸甜既藍莓醬令到鴨胸皮冇咁單調,而爆炸糖都係適合當我既飯後甜品🤣

成餐飯真係好有驚喜,連呢個櫻花蝦海味蒸飯都唔例外,其實食到呢度都已經有七八分飽,但係呢個飯香到我哋兩個都忍唔住食咗一碗🥹
每粒飯都索曬海鮮同櫻花蝦既鹹香,就算外賣第二日都仲係咁好食!!!!

爆炸糖做甜品點夠架,我地叫咗仙桃牛奶布甸同埋香芒布甸。造型好可愛,壽桃外型係白朱古力包住牛奶布甸,敲碎佢就可以享用,玩得又食得
香芒布甸整成盆栽外型,維肖維妙,以假亂真

又食又打包飽到我地兩個又要散步散多兩圈先可以搭車起程返屋企🤣真心性價比高,菜式有驚喜,多個人食都得!推介

• 櫻花蝦海味蒸飯