之前聽到朋友介紹呢間,新店名改得夠晒浪漫💕,由一對情侶,兩位老闆,為餐廳命名「你妳you you」裝修以芋泥紫色做主色調,相信坐系入面打卡都唔錯,不過疫症關係,我地都只能選擇叫外賣,到底系米朋友所講咁好味呢?店外好多人排隊,我地都排隊等左十五分鐘左右,過程又冇悶場,就咁睇佢地多款式既餐廳都可以花多5分鐘時間有好多都想食👉🏻肉鬆芋泥吐司肉鬆非常之鬆脆,芋泥夠晒厚,每次咬落去都即刻吱晒餡出嚟,肉鬆香口、微甜芋泥、烤得吐司🍞微金黃色,手掌✋咁大塊👉🏻芋泥紫薯吐司芋泥就一樣微甜,芋泥一樣夠晒厚,紫薯味非常濃郁,吐司依然金黃脆身,咬落「嚓卡嚓咔」既聲音,仲有呢款更加之厚,成口都有爆醬口感👉🏻仙草1號(三色芋圓、包含芋圓、紅豆、水晶)三色芋圓煙韌帶咬口,見到比芋圓大粒既丸一咬發現入面包左芋溶,入面既餡偏實硬身,紅豆有浸糖水,我鐘意佢紅豆甜度較重,水間一粒粒爽滑感覺,仙草滑嫩系口到滑浪咁🤣真系非常正,仲要天氣咁凍食感覺真系好刺激❤️整體來講,三樣嚟講100分嚟計,佔89分地好味,最主要覺得佢真系良心食店,餡料又多件數有兩件都系四十幾蚊就買得到,兩款吐司來講,比較鐘意肉鬆芋泥吐司,會比性價比高一定會再返

有好多都想食
肉鬆芋泥吐司

👉🏻肉鬆芋泥吐司
芋泥紫薯吐司

👉🏻芋泥紫薯吐司

仙草1號(三色芋圓、包含芋圓、豆、水晶)
👉🏻仙草1號(三色芋圓、包含芋圓、紅豆、水晶)

肉鬆芋泥吐司,會比性價比高
一定會再返轉頭回購
2020-12-17