Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2024-05-02 292 瀏覽
最近去咗一間充滿異國風情嘅餐廳,一走入去就俾佢哋藍色嘅環境吸引住,再配合咗異國風情嘅擺設,就好似走咗入阿拉丁嘅世界一樣😍 同埋嗰度真係好適合慶祝紀念日或者生日🫶🏻我哋當日叫咗兩個lunch set,已經包咗餐湯,前菜,主菜,同埋甜品,相當豐富🥰前菜🥗Falafel第一次食呢種炸蔬菜,面頭好多芝麻,令佢更加香口,入邊滿滿嘅蔬菜,加上鷹嘴豆泥,仲有好多香料嘅味道😍Hummus Beiruti鷹嘴豆蓉加上芝麻醬、椰檬汁、蒜蓉同蕃茄,令到味道更香濃,豆蓉食落去滑身,仲配咗薄餅一齊食🥰主菜🥩Chicken Ouzi烤雞肉配上阿拉伯米飯,阿拉伯嘅米飯比較長幼身,同平時食嘅飯有啲唔同,雞肉肉質嫩滑,再配埋乳酪醬更加夾☺️Mashawy串燒有牛、雞、羊三款口味,雞肉處理得好滑身,羊肉一啲都冇蘇味❤️Mahalabia奶凍質地比較黏性重, 上面仲有啲開心果碎🫶🏻Passionfruit Yakult LemonadeRaspberry Yakult Lemonade另外我哋嗌咗兩杯Mocktail,顏色好夢幻,兩杯都酸酸甜甜,同啲食物好夾🥰

前菜🥗
Falafel

Hummus Beiruti

主菜🥩
Chicken Ouzi

Mashawy

Mahalabia
奶凍質地比較黏性重, 上面仲有啲開心果碎🫶🏻

Passionfruit Yakult Lemonade
Raspberry Yakult Lemonade