2024-03-12
已經是第二次食這間餐廳,對上一次食係自己幾年前生日預約嚟食的🤣🤣 因為裝修裝飾都非常之靚,所以特登過嚟再試一次😍😍 前菜:鷹嘴豆蓉、芝麻醬、紅菜頭、檸檬橄欖油- 🥳🥳🥳紅菜頭裏便除咗紅菜頭之外仲會有蕃茄芝士等等類似沙律那樣,另外提供了兩個麵包薄餅等我哋可以添上鷹嘴豆蓉同芝麻醬等等一起吃👍👍煎蝦仁跟橄欖油蝦仁大大隻,配埋檸檬橄欖油芫荽,酸酸美味的十分之開胃🥳🥳主食:煎鱈魚柳配芝麻醬👍👍👍這個煎鱈魚柳是很不錯的,配埋芝麻醬與我哋認知嘅芝麻醬有少少分別,佢會比較Creamy同埋比較忌廉味重一點,挺有黎巴嫩特色的一味菜🥳羊肉碎、小麥碎、煎羊肉、洋蔥😎😎楊味不算是太重剛剛好,佢將羊肉碎變成一個橢圓形,然後裏面也加入了小麥粒,所以當食落去嘅時候除咗羊肉嘅味道仲夾雜着少少小麥嘅味道,仲有cream嘅醬汁類似忌廉👍👍👍飲品:One thousand one night 因為這間餐廳嘅裝修,所以叫了一杯一千零一夜來感上下,主要是花味比較重少少再加上有玫瑰成杯粉紅香檳香檳🥂,10分靚😍😍Into the Woods 這杯酒伏特加味比較重點,再配合果味也不錯地址:Shahrazad Lebanese Din
前菜:
鷹嘴豆蓉、芝麻醬、紅菜頭、檸檬橄欖油- 🥳🥳🥳
煎蝦仁跟橄欖油
蝦仁大大隻,配埋檸檬橄欖油芫荽,酸酸美味的十分之開胃🥳🥳
主食:
煎鱈魚柳配芝麻醬👍👍👍
羊肉碎、小麥碎、煎羊肉、洋蔥😎😎
飲品:
One thousand one night
Into the Woods
這杯酒伏特加味比較重點,再配合果味也不錯
地址:Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar (中環)
中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈2樓