2018-10-05
呢間店開左無耐,一直都想試下,前幾日終於有機會中午黎試下。我同朋友分別點左三星麵同牛肉麵。午市套餐餐牌無提到原來有幾款湯底/麵底選擇,待應都冇多加介紹同詢問,所以default 左係紅燒湯底,我地之後先發現有其他選擇。本身都幾期待個牛肉面,以為咁貴一定好正,點知... 因為實在太普通,所以冇影相。先講湯底,味道太甜,一丁點牛味都無,只有一陣羶臭味, 羶味有d似羊肉。可能有人會鐘意羊肉湯既羶味,但呢個牛肉面既羶味同個湯完全唔夾,無層次,味道只有鹹味,甜味,羶味,冇任何既香味可言,難飲到食麵既時候要避開d湯,或可加大量辣油呃自己既味覺,有下次的話亦可選擇走湯。分量方面相對少,麵質同牛肉都正常,但唔值呢個價錢。小食同野飲對比之下正常,但 小食份量太少, 質素普通。餐廳偏細,座位逼到快餐店咁,呢個價錢既麵店,對餐廳環境/服務應該有高少少既要求。沒有太多服務,自行賣單,最後仲要加一服務費。如果想食牛肉麵,附近都有其他選擇。