2010-09-05
我諗左好耐, 唔係好想用個咁-ve既標題, 但係最後都係忍唔住我係某一間酒店既member, 可以用買一送一既價錢去食buffet, 香港有好多間既酒店我都做哂members了, 所以食buffet都真係食到熟哂今日我一家三口(其中1個係bb) 唔想又去d 做member既酒店食buffet, 我就上openrice搵下酒店啦, 本來想去九龍酒店既, 但係記起有朋友話朗豪酒店既club 唔會好似其他酒店有成半價咁高discount, 所以令我覺得佢地幾high, 咪想去試下囉唉.....openrice, 唔該你地update番個資料呀, tea buffet唔係$158呀!!!!我地用DBS有88折, discount 左兩個人都成$36x, 我估本身都成$18x 一位!同你地既info出入好大坦白講, 如果係呢個價, 我真係一定十萬個唔會去1) 甜品本身唔係我杯茶, 我唔介意佢冇cake, 只係得d細細碟既,但係冇中式糖水, 只得豆腐花2) 冇湯...可能我比其他酒店寵慣了, tea time我期望都會有湯3) 冇魚生...連sushi上面既都係得甜蛋呢d4) 沙律bar真係勁少c
坦白講, 如果係呢個價, 我真係一定十萬個唔會去
3) 冇魚生...連sushi上面既都係得甜蛋呢d
4) 沙律bar真係勁少choices, 得a)番茄仔, b)豆, c) 青瓜, d)菜, e) 都好似冇喇....
5) 現成既沙律味道平平...有一隻係吞拿魚沙律, 但我覺得幾苦, 唔知係唔係太多吞拿魚
6) 點心唔錯, 有4-5款, 係表現最好架喇...
7)熱盤冇咩好食, 得好似5-6樣
已經數哂了....我其實好唔忍心打呢個食評, 因為d服務員態度好好, 同埋個環境都幾好, 幾靜 (入座率好低), 同埋d 廚師好有禮, 見到人都好有笑容同打招呼, 不過諗起我地兩個人以為$158有88折, 最後兩個人食左$36x 又食得唔飽, 又唔多野食, 同埋都幾後悔點解唔去其他選擇!
可憐既係香港就係咁既地方, 太多選擇, 為左生存, 真係要諗下計仔!