2016-02-11 441 瀏覽
今晚走左入元朗同朋友食飯, 食完飯一定要食多個甜品, 佢帶我去附近人氣店, 一於試下先.入到鋪面都幾細, 枱有幾張, 黃金時間應該等位要一段時間.睇左一輪餐牌, 有幾款特別吸引既甜品, 而其他就較一般. 所以雖然覺得貴, 但都試左個Honey Secret ($98), 等左都有一段時間先上枱, 賣相係唔錯, 好特別.個金絲球體係糖漿整成, 打碎佢可以一片片食, 味道就係甜既味道. 入面有D麵包物體, 凍凍地又硬硬地, 可以點朱古力醬食, 唔算太特別. 另一個球體係雲尼拿雪糕, 呢個最正常, 有雲尼拿味唔會太甜.如果以呢個價錢都幾貴, 98蚊著左大半以上係手工錢, 因為基本上個甜品係無咩材料.
入到鋪面都幾細, 枱有幾張, 黃金時間應該等位要一段時間.
$98 (宵夜)