2022-07-16 1195 瀏覽
起佢啱啱開店食過一次dinner 嗰次食完覺得唔錯 好健康既米線 但係之後一路都冇再黎過隔咗咁耐 終於再一次黎 食lunch😙款式無乜變過 不過原先已經多款主張用原材料經過8小時熬製做成濃湯🍲▶️ 鯛魚片龍蝦湯米粉 ($98)成個湯都紅卜卜咁 上面有粟米粒 一粒巨型帶子 好多薄鯛魚片其實一開始我係想食米線 不過冇為意原來佢只係得白飯/薯粉/米粉揀🥲平日嘅我麻麻哋米粉 因為比較無質感佢呢個已經好少少 唔係超易爛晒嗰啲 微微硬身 所以還可以🍜勝在湯底好食🦞龍蝦湯唔可以話超香濃 不過食到係入味嘅 同埋天然無添加其他調味味精😋米粉非常索湯所以可以好好品嚐到湯底帶子口感少韌 可能熟咗啲 鯛魚片就係脆肉鯇 只係覺得佢唔夠爽口但係韌嘅部位較多🐟另外非常建議大家落菜甫食 會即刻好食好多 因為原先味道偏淡😗▶️ 鮑汁扒時蔬 (跟餐)健康之選 基本上係煲完嘅娃娃菜 之後上面加啲鮑魚汁🥬▶️ 自家羅漢果茶 (跟餐)好似冇乜加糖 飲到羅漢果天然甘甘地嘅甜味😋同埋冇加冰 所以唔會搞到味道好淡 同時又少少凍 都解渴嘅-今次食完覺得好普通🤥雖然係欣賞佢哋主張健康同天然 湯底功夫唔少 只係食完冇話有驚喜想再食服務幾好嘅 見
隔咗咁耐 終於再一次黎 食lunch😙
款式無乜變過 不過原先已經多款
主張用原材料經過8小時熬製做成濃湯🍲

▶️ 鯛魚片龍蝦湯米粉 ($98)
成個湯都紅卜卜咁 上面有粟米粒 一粒巨型帶子 好多薄鯛魚片
平日嘅我麻麻哋米粉 因為比較無質感
佢呢個已經好少少 唔係超易爛晒嗰啲 微微硬身 所以還可以🍜
鯛魚片龍蝦湯米粉

▶️ 鮑汁扒時蔬 (跟餐)
健康之選 基本上係煲完嘅娃娃菜 之後上面加啲鮑魚汁🥬
▶️ 自家羅漢果茶 (跟餐)
好似冇乜加糖 飲到羅漢果天然甘甘地嘅甜味😋
同埋冇加冰 所以唔會搞到味道好淡 同時又少少凍 都解渴嘅
服務幾好嘅 見佢地會同小朋友 客人吹下水 同埋有問客人攞意見👍🏻
環境正正常常 上菜好快嘅
價錢偏貴 即使份量足 材料靚 冇加一 仍然有啲貴~