2020-10-10 316 瀏覽
數數手指 #小秘書 起碼有十年八載無嚟過「新記芝士麵」食嘢,不過聽講 #香檳大廈 就嚟要拆,等我都過嚟留抵幾條 #腳毛 做個 #紀念🤪 其貌不揚嘅鋪面,感覺有啲殘舊,不過我哋嚟食嘢啫,唔計較得太多,所以最終都決定坐抵。本來想試吓佢哋嘅 #瑞士汁雞翼 嘅,不過負責落單嗰位姐姐好掘咁答一句「要等15分鐘㗎喎」... 哦 咁咪唔食囉😏 改要 #新記成名之作 #豬頸肉芝士汁撈公仔麵 應該有喇掛🤪 不過呢... 都係我衰👉🏻👈🏻 叫遲咗一步跟餐加 #凍檸茶... 阿姐回我一大個「黑面」😅唔夠3分鐘,#豬頸肉芝士汁撈公仔麵 已經嚟到我面前,勁多個 #芝士汁 舖係 #豬頸肉 / #即食麵 上面,味道係唔錯嘅,「芝士汁」掛滿 #麵條,但係點解我唔係咁覺好重芝士味嘅?反而啲 #豬頸肉 真係做得唔錯,#調味同 #肉質 都處理得好好。不過點解要用 #發泡膠碗 呀?既 #唔環保、對 #客人 嘅 #誠意 都差咁啲喎🤔

2020-10-09