2023-10-04 377 瀏覽
今日又約埋老友去屯門晚餐,大但大家都無話特別想食咩就周圍行下d小店睇下,行到黎華都商場見到呢間雞朱寶個牌幾搶眼,門口睇下餐牌就似一般茶記食既野,主打雞飯同豬扒咁喎,咁就一於試下啦。小店坐位唔夠10張枱,但都有幾張卡位4人枱,餐牌上食物款式都唔算少,除左雞飯同豬扒主打仲有煎肉餅,湯飯同沙律餐都有。厚切豬扒撈一丁老友既選擇,我試左一塊豬扒係幾厚切既,不過底味就唔多夠同埋唔夠鬆化,靠出面d甜豉油吊味,另外配左d蔥油就幾香,老友就覺得一般d。酸甜汁豬扒條飯本身係點左芝士黑松露煎肉餅飯,等左15分鐘左右阿姐話塊肉餅跌左落地,再整過要等或者轉其他,所以就轉左呢個豬排飯,呢份豬扒就不是厚切,邊位就鬆化d,中間位就硬d,酸甜汁就幾好幾開胃,飯黎講都算唔錯軟硬適中。整體黎講食物試左2份豬扒都比較普通,作為招牌菜就失色d,環境黎講都一般,店內都有d小飛飛飛來飛去,一般茶餐廳質素啦。

厚切豬扒撈一丁

厚切豬扒撈一丁