The Market

2015-09-02 12754 瀏覽
等咗兩個月,終於可以喺人氣餐廳食自助餐,餐廳唔算好大,但環境幾好,都幾舒服,見到噤多野食,唔想等啦,坐底後,即刻去攞野食。先食海鮮,款式好多,雖然無生蠔,但有我至愛嘅龍蝦,龍蝦好鮮甜,啖啖肉,長腳蟹及蟹箝厚肉彈牙,超級新鮮好味。刺身有三文魚,吞拿魚,帶子,甜蝦,八爪魚,好新鮮,尤其帶子好肥美。熱食種類比較少,但整體都好味,尤其煎鵝肝配蘋果蓉,魚子醬蟹肉多士,加埋鮮味十足嘅海鮮湯,非常好味,而中式湯椰子燉湯,椰子味好濃,好香好甜,飲一盅真係未夠,要飲多盅先滿足。燒牛仔肉,肉質腍滑多汁,羊架羶味唔算濃,好好味。最後甜品款式好多,最鐘意一小杯果凍,味道好多款,食多幾杯都可以。另外仲有貓山王甜品,雪糕,果凍,蛋糕,炸榴槤様樣有,貓山王味道清而甜,忍唔住要全部試晒。雖然要兩個月前訂位,但真係物有所值,值得推介。

雖然要兩個月前訂位,但真係物有所值,值得推介。
2015-08-18