2023-09-20 1630 瀏覽
約左朋友仔食午餐,佢話想食潮州菜,於是我就帶佢黎呢度。佢話好肚餓,我話你想食乜就點啦,於是佢就放肆咁點咗四個餸, 一碗飯,真係好誇張,兩個小女子一個午餐食4個餸。🤪食潮州菜 ,鹵水鵝片當然少不了,煎蠔仔餅係招牌菜,梗係要食啦。欖菜肉鬆四季豆都好好食,最後一個,佢話好耐無食鵝腸,一定要食。😘四個餸一碗飯好快上齊 ,鹵水鵝片一啲都冇失望,鵝肉鮮嫩夠入味,加埋鹵水豆腐合哂胃口。蠔仔煎餅外脆內軟,點啲魚露味道鹹香鮮美,欖菜肉鬆四季豆,四季豆青青綠綠,欖菜肉鬆絕不馬虎,完全配合四季豆的味道,用黎送飯一流。👍最最最好味係豉椒炒鵝腸,簡直係天花板製作,鵝腸爽脆鮮味,加埋洋蔥鹹酸菜簡直係絕配, 兩個人食四個餸一啲都不多,加一碗飯剛剛好。埋單420蚊物有所值,這里的潮州菜冇得輸,老字號經得起考驗👍💯。

鹵水鵝片當然少不了,煎蠔仔餅係招牌菜,梗係要食啦。

• 鹵水鵝片