2020-09-15
未入餐廳就被外面的道具吸引,係一個大大的宮廷火鍋裝飾。餐廳唔算好大,不過坐得舒服,侍應服務用心,讚!餐廳的擺設、座位、用具全部都用心配置,連餐牌都以「聖旨」樣式出現,可謂十分細心。我地一行三人,叫左個魚水之歡湯底,即係胡椒酸菜魚湯,好好味!胡椒的辣剛剛好吊味,酸菜量不少,食左d都唔會太影響湯底。魚片一開始就放在頂部,加埋有龍頭作鍋耳的鍋,感覺提升左一個層次。我地叫左白鱔片、手打丸、餃子、水蓮、凍豆腐等。手打丸和餃子都好新鮮、足料。水蓮唔係間間打邊爐店都有,而哩間係有的,正。不得不介紹,鬼馬油炸鬼,入面有是蝦加蟹籽,好特別丫。另外手打丸同埋餃子應該都係自家製, 質素高,白膳片亦新鮮,埋單計數,價錢合理。