2017-02-01 531 瀏覽
一直都想同老婆黎呢度試下個粥底打邊爐,但因為呢度分時段,同要預早訂位,所以唔容易就到時間。天氣凍凍地加今日可以早放工,最好就係同老婆早d 黎打邊爐。今次安排坐閣樓,首先選好自選既五種火鍋料,二人份量既海鮮就馬上送上。七種海邊包括鮑魚,蝦,蟹,蚌,蜆,花甲,多宝魚等。海鮮都很新鮮,店員細心的特意提我們蝦會很生猛,下鍋時最好就用夾夾住 維持數秒 才放手,不然的話,蝦會彈起鍋中的滾湯。我們聽後不而為意,誰知一打開蓋著蝦的碗,隻蝦已經生猛到跳落地下,真正生蝦咁跳。可能平常打邊爐食既蝦 都是用竹穿好,但原來其實新鮮既蝦 係真正既爽甜,好味得多。另外以往打邊爐既經驗係 食物過熟 之後冇咁好食,呢度細心既係每一款海鮮要煮幾耐 都有在店鋪有詳細講解,所以一定唔會過老過熟,浪費食物,抵讚。食完海鮮之後,就黎自選火鍋料,我地選擇左 黑毛豬五花腩,肥牛,鮮准山,油炸鬼,自家手打雞軟骨丸,兩款肉都有驚喜,都是有質素,另外雞軟骨丸亦頗特別,肉丸夾著爽脆的軟骨,有趣。最後店員會用之前煮過海鮮既粥底 加入一些煮粥配料,製造一鍋美味既粥,原本已經飽得七七八八,也不禁食左一整碗。整體來說,店員服務態度有善細心,食物亦在

天氣凍凍地加今日可以早放工,最好就係同老婆早d 黎打邊爐。

整體來說,店員服務態度有善細心,食物亦在水準之上,兩個鐘頭用餐時間亦實在充裕,讓人窩心滿意的一餐。
2017-01-04