2018-12-02 70 瀏覽
康怡入面有間新的拉麵店,見唔係好多人就試試佢~開放式嘅餐廳範圍,座位有限,如果坐遠少少既台,餐廳會提供有一個震動通知器,話你知個拉麵準備好。頭先我揀左第一碗係白 - 豬骨拉麵,湯底豬骨味濃但唔會太油膩,食到最後我都飲晒啲湯。拉麵掛湯力頗強!叉燒肥瘦平均,肥膏部份入口即溶,瘦嘅又唔會乾真真,肥瘦一齊咬,口感啱啱好!叉燒面仲搽左少少醬油先燒,令味道更精緻,好彩我有追加多份叉燒,真係食完仲想再食~~另一碗係豚骨味增,顧名思義,湯底混合左豬骨同味增,聞起來香飲落好濃,好似仲食到小小薑味,有極微微辣味,質感有少少creamy,幾得意~ 佢哋揀嘅味增醬應該係高質產品,鍾意濃味就啱晒。每碗拉麵都有半隻半熟蛋,為拉麵提升層次,而隻蛋都同一貫流心蛋一樣咁好食。見佢寫係用日本蛋,心理上覺得果然唔同呀!個餐我加左餃子,餃子皮邊煎得脆卜卜,食落幾有口感。誠 拉麵真係誠!有誠心同誠意整好一碗拉麵!

個餐我加左餃子,餃子皮邊煎得脆卜卜,食落幾有口感。

誠 拉麵真係誠!有誠心同誠意整好一碗拉麵!