餐廳: 活一鮮
資訊:

好朋友生日,指定呢間。原來佢之前食過呢間外賣話好惦所以要試堂食。五點多入到去,發現好小座位但都坐得舒服。我吔點了:三文魚腩壽司 ($15)三文魚腩夠油香,肥美和有厚感,啖啖都係滿足感甜蝦 ($15)夠爽甜,幾好。油甘魚腩 ($25)好新鮮,鮮味很出,入口可溶化,而且完全唔腥。忌廉芝士三文魚 ($15)第一次食忌廉芝士三文魚,一試難忘。芝士香濃,入口非常香滑,芝士跟三文魚兩者溶為一體十分match,兩者停留在口中有種幸福感覺,極力推介給喜歡芝士的人。帆立貝 ($15) 極鮮甜,有兩大隻,好抵食!厚厚的簡直係食完想再食啊!海膽魷魚軍艦 ($12)師傅包得好好,入面又足料,紫菜夠香脆。海膽魷魚無腥無海水味只有鮮味,無得頂鱆紅魚 ($12)厚切有光澤,肉質鮮甜,滑溜、豐厚,口感實在吸引火炙三文魚 ($15)本身三文魚質素好,火炙過的也肥美。三文魚唔會炙得過火,肉嫩juicy,好好味。做得有水準。入口即溶簡直極品,。好甘香油潤,要趁熱食。火炙芝士蟹棒 ($15)蟹棒燒得剛好,芝士處於半溶狀態。可能我同朋友都鍾意食芝士啦, 加芝士去燒,咬開後芝士和蟹棒流入口中,正。玉子小食 ($12)我是蛋癡,
好朋友生日,指定呢間。
原來佢之前食過呢間外賣話好惦所以要試堂食。
五點多入到去,發現好小座位但都坐得舒服。

我吔點了:
三文魚腩壽司 ($15)
三文魚腩夠油香,肥美和有厚感,啖啖都係滿足感

甜蝦 ($15)
夠爽甜,幾好。

油甘魚腩 ($25)
好新鮮,鮮味很出,入口可溶化,而且完全唔腥。

忌廉芝士三文魚 ($15)
第一次食忌廉芝士三文魚,一試難忘。

兩者停留在口中有種幸福感覺,極力推介給喜歡芝士的人。

帆立貝 ($15)
極鮮甜,有兩大隻,好抵食!厚厚的簡直係食完想再食啊!

海膽魷魚軍艦 ($12)
師傅包得好好,入面又足料,紫菜夠香脆。
海膽魷魚無腥無海水味只有鮮味,無得頂

鱆紅魚 ($12)
厚切有光澤,肉質鮮甜,滑溜、豐厚,
口感實在吸引

火炙三文魚 ($15)
本身三文魚質素好,火炙過的也肥美。
三文魚唔會炙得過火,肉嫩juicy,好好味。做得有水準。
入口即溶簡直極品,。好甘香油潤,要趁熱食。

火炙芝士蟹棒 ($15)
蟹棒燒得剛好,芝士處於半溶狀態。
可能我同朋友都鍾意食芝士啦, 加芝士去燒,
咬開後芝士和蟹棒流入口中,正。

玉子小食 ($12)
我是蛋癡,玉子是我在壽司舖必叫既食物。
我一直都係鐘意蛋係熱既多d。
呢度既蛋係凍的,味道帶少少甜,一食就愛上了。

原來凍既玉子係咁好味!因為係凍所以咬落特別有口感。
服務員話玉子係師傳自家製,唔掛得咁特別

如果有埋熱食就更加好。

未食之前都有點擔心,始終去慣連鎖或人氣高企壽司店。
呢度比想像中的質素高呢,師傅好nice好好傾^^

勤快細心既服務員成日都會睇下你要唔要加茶同有咩需要~

壽司飯粒分明,用料新鮮,定價亦唔高,只係地點偏dd。
活一鮮招牌係紅酒三文魚同雜錦魚生飯。
可惜我吔要留肚食甜品,期待下次先同佢相遇^^

我吔約6:40離開已經有人潮,咁既品質我覺得我接受到等囉。
咁warm既服務同有水準的食物,值得推推

好朋友果然無介紹錯,哈哈~~
玉子軟綿綿甜甜地有口感,值得一讚 XDD
肥美甘香又惹味既火炙三文魚,入口溶化真係好正。
非常滿意。用料很新鮮,真係好抵食同好好吃!
2010-04-17
玉子軟綿綿甜甜地有口感,值得一讚 XDD
肥美甘香又惹味既火炙三文魚,入口溶化真係好正。
非常滿意。用料很新鮮,真係好抵食同好好吃!