2024-02-13 126 瀏覽
Cooley oysters果日行行下誠品,先發現原來有餐廳😂😂仲要有好幾間餐廳,咁我地就試Cooley oysters!午餐時段都幾抵食!加$38蚊就可以升級,升級包括有生蠔,是日湯,同埋一份甜品!呢個升級套餐好抵食😆😆😆😆我地叫左一個三文魚油甘魚丼,叫左火灸左口魚邊飛魚籽丼,叫左個極尚日式肥牛芋絲湯熱烏冬!三文魚油甘魚丼,油非常重,魚香味好勁😍😍😍份量亦唔細!油甘魚大大片,非常新鮮!如果要攞正宗日本廚師發辦嘅餐廳比較,當然冇得比,但係以一個普通店舖買嘅日本餐嚟講,魚生非常新鮮,而且好抵食,性價比十分高。火灸左口魚飛魚籽丼,份量十分足夠,左口魚好香口😍😍😍其實佢配上嗰隻豉油,甜甜地,同平時壽司舖嘅豉油有少少分別,好好食😆😆😆極尚日式肥牛芋絲湯熱烏冬,烏冬好滑!芋絲亦好爽口😍😍😍湯底嚟講,唔算太鹹,而肥牛嘅份量亦都唔係話得兩三片,都算幾多塊😂整體嚟講性價比十分高,佢係一個開放式座位,食完坐多陣都唔會俾人趕你走,的確唔錯嘅選擇,下次再嚟太古城嘅話要再試埋佢其他野食😂
Cooley oysters