2013-11-20
男朋友生日,所以帶佢去全香港最高既日本餐廳體驗下。早左咗兩個星期book window seat,當時話係first come first serve, 所以無得guarantee。照推斷餐廳window seat既數目唔會變,無得guarantee 大概是因為要當日first come first serve吧。哼!好彩佢再打嚟confirm booking個陣我問多句要早幾多去排先有,佢先話係跟booking排,唔係當日。我話,甘點解你confirm 唔到有無window seat?佢解釋話因為可能有人會cancel booking。我問,有人可能cancel booking 你都可以知道個刻係有window seat定waiting架。佢再解釋話因為window seat數量好少。一,佢個解釋9唔搭8;二,去到發現9成枱都係window seat。最後我係confirm無window seat的。我好好聲氣話係我男朋友生日,希望可以盡量安排。佢話好。但最後我依然係無,而由頭到尾鐵板附近有2張window seat完全無人坐,佢話好根本係膚衍我鐵板燒,有蝦,鵝肝,煙肉,牛肉卷,豆腐
到最後周圍影相,俾我搵到個位又唔背光又影到景,同個侍應講邊個位佢完全無望幫我影仲要大大聲話,影左啦不過影唔到景,咩態度我話,你跟我企呢度影,佢未試就話唔得,我話我幫我男朋友已經影左幾張你睇下,佢黑晒面(好明顯的黑面)甘影左,無123跟住放低部機走,唉做呢啲餐廳唔係幫客人影多兩張都要黑面呀嘛。。。
服務差,食物一般,呢個假錢我大把選擇,不會再嚟。氣氛亦都無,建議唔好嚟慶祝。