澳洲餐廳Flames喺香港有四間分店,分別喺鰂魚涌、觀塘鴻圖道、黃埔花園及今次我去有埋露天茶座嘅觀塘海濱薈分店。平日工作比較繁忙,放工同好友、同事嚟呢度食嘢,Chill 下、傾下計,真係可以暫時忘卻煩憂😜呢度提供多款小食、意粉、薄餅、扒類、海鮮、甜品、cocktails mocktail等,食物質素亦不俗👏🏻🥗慢煮雞胸凱撒沙律Chicken Caesar Salad ($118)餐廳好大方,好多好多羅馬生菜👍慢煮雞胸的確嫩滑,呢個經典沙律,無得輸之選👍🍝新鮮黑松露蘑菇扁意粉Truffle Mushroom Linguine($138)黑松露味道夠濃郁🥰, 扁意粉軟硬適中,如果D新鮮黑松露刨片,賣相會更靚之餘,會更有口感。🍕巴馬火腿火箭菜薄餅Parma Pizza ($168)薄餅一如過往都好好食,係必點item👍,之前會order黑松露薄餅,今次就叫比較清新得嚟又帶點咸香嘅巴馬火腿火箭菜薄餅,加埋健康嘅車厘茄,即叫即焗,正👍,好友食左4 件,勁😋

🥗慢煮雞胸凱撒沙律
Chicken Caesar Salad ($118)

🍝新鮮黑松露蘑菇扁意粉

🍕巴馬火腿火箭菜薄餅
Parma Pizza ($168)