2011-12-29 7 瀏覽
雖然未去過日本嘅麵屋武藏, 但係喺網上面已久仰大名, 知道麵屋武藏喺apm開左, 簡直係興奮無比呀, 最重要係唔駛要過港島區果面同人爭崩頭, 果面d拉麵店真係要特登請假先有本事食!!尋日即刻同幾個同事落去食, 我地12點20分左右落到去, 已經排緊隊, 好彩都係等左15分鐘到, 我叫左個黑武骨叉燒, 一飲啖湯就覺得好濃好香, 黑蒜油味勁濃, 仲要係好夠熱架! 個叉燒好好味, 肥瘦適中, 夠入味, 只可惜得一塊實在唔夠喉! 而個溏心蛋真係好滑,半隻又係唔夠喉!配料多 d會更好!同事點左赤武骨, 佢話唔夠辣, 對食開辣嘅人黎講太小兒科, 不過勝在夠香! 粗麵嘅麵質大家都好中意, 有咬口同埋好煙韌, 整體黎講十分不錯!!!只係小食種類太小款式..我地點左個梅素麵蝦天婦羅, 用梅麵卷住黎炸, 特別!!另外值得一讚係佢地嘅服務態度, 一黎到就問我地要熱茶定凍水, 勁窩心, 個個員工都掛住笑容, 令我地好有warm嘅感覺, 有型嘅日本師傅亦都好nice..鞠哂躬同我地講byebye! 希望隨著佢地嘅知名度大增, 而佢地嘅食物同態度都仍然可以keep到啦, 而家喺香港搵一間食物有水準同埋服務
同事點左赤武骨,

用梅麵卷住黎炸, 特別!!

另外值得一讚係佢地嘅服務態度, 一黎到就問我地要熱茶定凍水, 勁窩心, 個個員工都掛住笑容, 令我地好有warm嘅感覺, 有型嘅日本師傅亦都好nice..鞠哂躬同我地講byebye! 希望隨著佢地嘅知名度大增, 而佢地嘅食物同態度都仍然可以keep到啦, 而家喺香港搵一間食物有水準同埋服務態度有誠意嘅食店都唔係容易架!!
2011-12-28