2022-05-08 454 瀏覽
📍 觀塘/深水埗 💛 豪隍點心工房 💛[觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室]記得係profile㩒入條link睇下附近有咩好西啊😉呢間係我私人珍藏🫰🏻我真係好鍾意飲茶🤤🤤次次想飲茶就會食呢間,因為呢間水準太高搞到我食唔返其他普通嘢🥲🥲今次叫嘅嘢都係我珍藏list入面嘅items🤤🤤🤤而且有得叫兩粒咁樣叫,唔驚少人食唔曬,又可以試多d嘢🤤🤤燒賣($25)蝦餃($25)叉燒腸($28)炸饅頭($23)鳳爪($25)茶介($6/人)👍🏻:價錢公道,$25/2粒燒賣/蝦餃好似好貴,但係size有成個拳頭咁大,又特別多蝦,個人覺得必叫🤤🤤鳳爪係辣辣地又濃味,皮糯而不膩,炸饅頭表皮脆卜卜點煉奶啱啱好,叉燒腸亦都皮糯餡香,唔係好粉嘅個種👍🏻👍🏻我之前試過其他點心,尖椒茄子、春捲、蘿蔔糕、桂花糕其實都好好食🤤🤤🤤🤤🤤而且真係良心店👎🏻:雖然係我私藏名單,但係其實好有人氣,所以朝早到下午都要排隊🥲🥲而且有時候運氣冇咁好坐細臺,d點心就唔係好夠位擺

燒賣($25)
蝦餃($25)
叉燒腸($28)
炸饅頭($23)
鳳爪($25)
茶介($6/人)