2024-04-29 22 瀏覽
🇭🇰菊月町·焰月$980呢個套餐$980有20道菜 都幾豐富😍我覺得佢啲壽司幾好食 前面嘅前菜同埋料理配搭都好有心思🍣·先付第一個真鯛魚卵一咬落去爆汁 質感唔錯😈之後個三文魚鼻軟骨我都係第一次食 佢係有少少好似海蜇咁 好有咬口🪼之後個靜岡蕃茄都好甜🍅最後個炸蟹仔都熱辣辣 好脆🦀之後仲有個鱈魚乾 螢光魷魚同枝豆拼盤 全部都唔錯 螢光魷魚幾濃味🦑·季節剌身首先有個岩手縣雪解真蠔 呢個都幾大隻 食落幾飽滿🦪之後個伊佐木tataki口感都好好🐟之後個熟成左7日再微微用火槍燒一燒既鰤魚都好香🔥個白象拔蚌切到好薄身 配埋啲柚子皮同淡雪鹽好味🤤最後仲有個煙燻既赤身同大拖羅 呢個師傅仲加埋2塊沙甸魚乾同紫蘇葉 食落口感好豐富 油脂好香得黎完全唔會漏😌😌·手握壽司 l 手卷第一個既青柳貝柱好甜 配埋啲青檸汁同柚子皮超夾🍋之後個北海道櫻鱒都好味 呢個油脂唔錯 配少少wasabi好食🤤石垣鯛就配左少少胡椒 又係好味😋之後就係牡丹蝦 佢個牡丹蝦好甜 而且佢係將啲蝦膏整成一片燒到焦焦地 加埋好特別🦐之後因為我唔食蝦 師傅就比左個活北寄貝比我 呢個好鮮 質感好好 我自己好鍾意🤩最後個海膽手卷都好鮮 海水味好出🌊之
🇭🇰菊月町
活北寄貝
海膽手卷
最後個海膽手卷都好鮮 海水味好出🌊
吞拿魚蓉手卷
之後個吞拿魚蓉都好香 因為佢係用吞拿魚腩再燒左啲魚油出黎 加埋啲脆脆口感好好😌😌
吸物 l 時令果物
茶碗蒸