2018-01-14 221 瀏覽
同女友行完apm,佢話想食韓國炸雞,觀塘通既我即刻唸起觀點中心既小火焰韓式咖啡餐廳,係apm行幾分鐘就到。 餐廳既裝修佈置都非常有活力同有幾分韓式餐廳的味道,門外仲有一個櫃放滿左好多得意既公仔。睇完個menu就叫左溶岩芝士炸雞麵包 (HKD 128),柚子明蝦沙律 (HKD 80)同埋石窩蟹籽彩雲伴飯 (HKD 78)。黎得小火焰,叫芝士炸雞麵包係指定動作。個麵包非常大個,而個麵包邊就焗到脆脆地,裏內就藏有著能溶掉你個胃既芝士溶岩,用黎俾你食炸雞用既。 大概有6,7件炸雞,全部都係啖啖肉,點住啲芝士溶岩一齊食,感覺非常幸福。除左炸雞之外,仲有其他炸物,薄餅,沙律菜同埋蕃茄。沙律菜非常有益,我覺得佢既主要功效係可以平衡番邪惡既芝士溶岩。不過值得一提既係,薄餅點住芝士溶岩食既感覺都唔錯。另外,我地都叫左柚子明蝦沙律。除左有沙律菜,大蝦,蕃茄,仲有橙同紅柚。味道唔錯,幾清新。由於食物材料都有著唔同既顏色,除左味覺,視覺上都有享受。個飯就有蟹籽,菌菇,蘿蔔青瓜絲,芽菜同木耳。顏色非常鮮豔,賣相唔錯。 個分量好大,我地兩個人都食到盆滿缽滿。
,係apm行幾分鐘就到。

。不過值得一提既係,薄餅點住芝士溶岩食既感覺都唔錯。
溶岩芝士炸雞麵包

柚子明蝦沙律