2018-06-23 196 瀏覽
好耐冇食放題啦~~今晚要去觀塘玩, 玩之前食餐好既再通頂~放題通常我都有少少要求, 唔漏單, 新鮮,選擇唔少, 朋友就介紹左呢間我未試過既, 一於試一試~入到去未坐低已經見到呢個豪華既飲品櫃~勁過七仔呀無論係維他, 汽水, 啤酒定係椰青水, 清熱酷, 茶都一應俱全, 抵讚順手拎罐啤消暑之後就開始係果本書咁厚既menu到剔剔剔menu唔影啦, 太多人影, 淨係可以話種類真係好多!仲有唔少餐前小食, 八爪魚丸, 蛋撻仔都有, 不過今日既目標係放題, 我就冇試到~刺身好快就到, 我地叫住少少試一試水準先~切得厚薄適中, 唔會好大塊, 新鮮, 虎蝦刺身連泰式醬都有~抵讚食完見水準唔錯, 即刻可以大手encore除左刺身, 壽司都係試水溫既食品之一~花之戀同其它水準都唔錯~最正係舊飯唔會太大, 重點都係刺身~鰻魚燒得好, 唔會太焦~必食既海膽手卷~雖然叫左4個~其實真係份量唔多, 唔洗驚會好飽肚, 反而件海膽相比之下就足料,值得再encore!燒三文魚腩好肥美~同我想像中既一樣~非常滿意燒牛都重牛味, 唔係cheap野除左壽司, 都要回一回氣食下其它熱食試下既~我地叫左芝麻雞翼同埋一口芝士~雞翼
好耐冇食放題啦~~今晚要去觀塘玩, 玩之前食餐好既再通頂~

入到去未坐低已經見到呢個豪華既飲品櫃~勁過七仔呀

順手拎罐啤消暑之後就開始係果本書咁厚既menu到剔剔剔
menu唔影啦, 太多人影, 淨係可以話種類真係好多!

刺身好快就到, 我地叫住少少試一試水準先~

食完見水準唔錯, 即刻可以大手encore

除左刺身, 壽司都係試水溫既食品之一~
鰻魚燒得好, 唔會太焦~

必食既海膽手卷~

燒三文魚腩好肥美~同我想像中既一樣~非常滿意
燒牛都重牛味, 唔係cheap野

除左壽司, 都要回一回氣食下其它熱食試下既~
我地叫左芝麻雞翼同埋一口芝士~
雞翼香脆足料脹卜卜, 一隻我就夠晒~
朋友話一口芝士都好香芝士味~唔驚濟既可以之後再叫多次

下兩樣試既係燒海蝦同燒牛舌~
牛舌唔錯,唔會太韌, 海蝦就肉質彈牙幾大條~抵食之選

趁其它熱食未到再食多轉壽司刺身先~
今次試下三文魚壽司同蟹籽呢d基本野~
刺身一樣水準都幾好, 可以一試

差唔多尾聲就試下個雪花肥牛鍋~
真係好足料, 果然係兩人份既牛

鮮嫩肉味足唔韌, 加埋甜甜地既壽喜燒湯底真係好正~

最後加多個菜叫做試下同搵d纖維食下

好香口, 辣辣地咁, 食完轉食甜品就岩晒~

去到呢個位, 其實都飽得八八九九, 不過甜品佢地都唔少選擇, 有岩食當然要食埋佢~
最後我食左芝麻雪糕~牛奶布甸同最驚喜既百福豆腐花~
牛奶布甸都幾有奶味, 但係豆腐花真係估佢唔到, 好少見

非常滿足的一餐~
2018-03-05