之前喺食過佢嘅lunch成80蚊位,覺得有少少貴,不過真係幾好食,所以早幾日拍拖紀念日就book番base cafe食dinner,本身都諗住預咗200幾一位,畢竟lunch都成舊水,估唔到每人150蚊內就落到樓!上次食過個牛柳意大利飯覺得好食,所以決定encore,另外叫多個羊扒配三文魚扒。叫完之後就上面包同湯,湯就無得畀人揀,不過個紅湯都唔錯,幾好飲。個牛角包都好食,不過真係勁油,油到我要即刻洗手。蒜香牛柳黑松露菌意大利飯個意大利飯同上次食一樣咁好食,好creamy,好香。不過個牛柳就煎得太熟,有少少難咬,啲菇都唔錯,100蚊真係幾抵食。澳洲羊扒併挪威三文魚配一口薯仔.黑松露菌汁呢個真係大件夾抵食!本身以為每樣得少少,但原來唔係。三文魚煎得好香,雖然熟晒,但都唔「鞋」,個羊扒都唔錯,唔羶,不過可能食慣香草羊扒,配黑松露菌汁梗係覺得有少少唔夾,好似食緊牛咁。最後兩杯特飲,寒天青檸冰,每杯要加8蚊,不過不失啦,但青檸味有啲假,好甜。雖然觀塘有好多好嘢食,但唔少工廈cafe都唔平,食晚餐閒閒地都每人200蚊先落到樓,食過幾間,都係base cafe性價比最高。總括嚟計,下次都係再去,意大

雖然觀塘有好多好嘢食,但唔少工廈cafe都唔平,食晚餐閒閒地都每人200蚊先落到樓,食過幾間,都係base cafe性價比最高。總括嚟計,下次都係再去,意大利飯會再encore!

2015-08-01