2025-07-20
尋日帶左媽子去食已經屹立觀塘13 年、有口皆碑既功夫私房菜💕佢地既海鮮🦞每日都新鮮到貨,碟碟出品都用心製作😋食得出勁有誠意👍🏻👍🏻今次我地揀個個🌟2人Freestyle套餐🌟就係出發前幾日已經WhatsApp同店家溝通好,講晒我地既budget同口味,等佢哋幫手設計菜式,全程鋪排好晒,等有選擇困難嘅我哋唔使咁頭大😆呢個餐1-12人都可以揀,細路唔當人頭計❗️仲要❌免加1⃣️ 、❌免切餅🎂❌免開瓶費🍾️,自帶酒水仲有埋冰桶酒杯,服務貼心👍🏻雜費都慳唔少🤘🏻勁適合親友聚會、公司晚宴、同壽宴慶祝呢d -大班人既飯局丫‼️設計餐單:⬇️⬇️✨桂花糖蕃茄✨酸酸甜甜仲帶有桂花嘅清香,清新開胃❗️✨🥉極黑豬叉燒✨不得了❗️叉燒半肥瘦得梨仲要帶燶邊,肉質超鬆軟‼️肉香同蜜香分別都好強烈,搞到我地好想大叫好好食😍✨冬瓜果皮魚湯浸龍蝦🦞✨龍蝦結實彈牙大大隻,肉厚殼薄勁實在,啖啖肉咁正到暈😌浸過龍蝦再加埋冬瓜、果皮既加持,魚湯濃郁鮮甜到-個點,勁快比我地飲清光😆✨富貴金龍🐟✨用左原條12 兩既東星起肉做成既流沙黃金味同吉列椒鹽味魚柳,矜貴又好意頭😉兩者仲要炸完d肉都好嫩好滑,完全冇骨又厚肉,香口惹味勁滋味,味道完全分唔出高下,
設計餐單:⬇️⬇️
✨桂花糖蕃茄✨
酸酸甜甜仲帶有桂花嘅清香,清新開胃❗️
✨🥉極黑豬叉燒✨
✨冬瓜果皮魚湯浸龍蝦🦞✨
龍蝦結實彈牙大大隻,肉厚殼薄勁實在,啖啖肉咁正到暈😌
✨富貴金龍🐟✨
兩者仲要炸完d肉都好嫩好滑,完全冇骨又厚肉,香口惹味勁滋味,味道完全分唔出高下,都係超好食😋不過可能小妹比較鍾意鹹蛋黃嘅關係,比較偏愛流沙黃金味🫶
✨醬香茅台炆嫩鴿✨
乳鴿用左砂鍋上,再系我哋面前加入茅台酒焗多陣,開蓋即時酒香四溢香噴噴,嫩滑緊實又多汁,小妹-食秒變心心眼😍
✨上湯浸白菜仔✨
清甜爽脆,完全冇草青味❗️
✨招牌御膳炒飯✨
內有牛肉碎、帶子、蛋花同菜粒,每啖都有唔少料😚;仲要炒得乾身又夠鑊氣,唔錯唔錯😎
已經食到勁飽,估唔到仲有個飯後甜品抹茶奶凍送,清香滑溜唔太甜,今餐真係超滿足🤟🏻👍🏻
🪅壽星仲有大彩蛋🪅
只要同餐廳講系慶祝生日,唔使正日都有滷水鵝肝鵝腎送❣️自備壽桃包過嚟蒸都冇額外收費‼️
💕而家影相打卡仲有免費汽水送🔥,記得打卡先啦😆
🛑御膳
📞訂座電話92228210