2016-12-15 194 瀏覽
一下無意之間見到哩一間餐廳,裡面嘅燈光好似好暗甘,我系出邊除左覺得好似有D高級之外就無其他想法、的確裡面嘅裝修都系精緻嘅,而且我去嘅時候真系好少人,所以我就帶著好奇既心態下入左去試吓~之後就點左法國焦糖燉蛋,焦糖味道比較重,不過好在係我鍾意既重焦糖味,好好聞之餘仲好好味呀燉蛋火候岩好,燉蛋非常之嫩,甜中帶有鮮,好食。臺式食物講真,真系無覺得會好好味咯。不過勝在價格夠公道,絕非系高消費,而且套餐都會搭配熱咖啡或者熱檸茶、熱檸水等幾樣,所以覺得都無揀錯~仲有德國鹹豬手,豬手都幾大嚇,我自己見到嘅時候到嚇左一跳。味道真系比較鹹口嘅,豬手嘅肉質都系俾一般嘅要軟化地,而且好爽口,最出邊嘅一層金香又脆口,下次我都要再食豬手,十分推薦。
2016-12-04