推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑—————————————————————📍HK 觀塘- 哈豆之前係觀塘返工都有試過,都已經知道哈豆係云云打工仔心中頗高人氣🙌 加上由台灣妹老闆開店經營,食物質素目求接近台灣口味!今個post打頭陣介紹返佢個人氣巨型刨冰 ヾ(≧▽≦*)o 聼日就介紹埋佢其他主菜/小食!🔺 黑冰河畔溫泉 $98 | 7.5/10賣相已經100分!真心設計得靚同有心思(●'◡'●) 實物約莫有前臂咁高,睇相真係估佢唔到咁大舊,個人覺得夠4-5個人share~ 超級適合觀塘行到中暑走去降溫❄(+) 上面一球「香芋味雪糕」頗香芋頭味,下面個層白色cream 係哈豆「自家製特濃黃豆粉花生奶蓋」非常有驚喜 🥰 黃豆粉完全係升華咗個冰!(-) 刨冰用左「低糖仙草糖水」製成, 低糖雖然感覺幾健康...但食到一半就會覺得唔夠甜,如果可以附加糖水會更好。不過因爲中間都有甜紅豆,所以都補足返少少甜味~✏️ 星期六3PM去都非常有人氣!如果想食建議OpenRice 訂定位,尤其係weekday返工放lunch一定塞爆人~ 餐廳墻壁畫上唔同台灣景點嘅油畫,打卡當自己去左「九份」旅行囉【明日介紹性價比高主
[觀塘行到中暑要去食-超巨型芋頭冰山!]
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————————————————
📍HK 觀塘- 哈豆

🔺 黑冰河畔溫泉 $98 | 7.5/10

黑冰河畔溫泉

【明日介紹性價比高主菜+小食 ( •̀ ω •́ )✧ stay tuned】

📍地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室
  • 黑冰河畔溫泉