2019-11-01 435 瀏覽
就嚟冬天就心思思想食粥底火鍋,咁啱係公司附近新開咗呢間發哥,放工一於拉埋同事去食!店舖日頭係 360冰室,夜晚就變做海鮮粥底火鍋!環境方面,好欣賞佢啲桌放得好疏,坐得好舒服😌今次我係叫龍蝦餐$288,每人有半隻龍蝦🦞,一隻鮑魚,其餘有6款海鮮,1份牛肩肉!再加自選8款火鍋配料+燉湯+焗青口,同埋最後個粥!唔係講少,真係有超級多嘢食,出去買都唔只呢個價,好抵食啊!竹蔗水係任飲嘅,唔係好甜,飲多幾杯都無咩負擔😎個燉湯超級足料,啖湯好甜啊!絕對唔係hea你果啲例湯~蒜蓉泰醬焗青口因為我本身唔係好鍾意食青口,所以對呢個餸冇咩期待~估唔到超驚喜!泰式辣醬同青口好夾~鮑魚可以揀新鮮鮑魚或者冰鎮鮑魚,個人比較推薦冰鎮鮑魚!好入味,甜甜地咁 口感又好!海鮮都好新鮮,龍蝦好多膏!蟶子同帶子都大大隻好滿足,而且所有貝類都洗得好乾淨一粒沙都冇,抵讚👍🏻👍🏻👍🏻而肉類都非常唔錯~到重頭戲粥底啦!真係非常之鮮甜,我哋飽到上心口都忍唔住每人食咗碗~其他就外賣拎走,聽日再食過~
環境方面,好欣賞佢啲桌放得好疏,坐得好舒服😌

竹蔗水係任飲嘅,唔係好甜,飲多幾杯都無咩負擔😎

個燉湯超級足料,啖湯好甜啊!絕對唔係hea你果啲例湯~

蒜蓉泰醬焗青口

而肉類都非常唔錯~