2011-01-01 17 瀏覽
因為平安夜,同事打算食豪小小,本來計劃去隔離果間意大利餐廳, 點知發現新餐廳, 所以就試一試. 餐廳價錢屬中位, 勝在不用加一.午餐有湯 (不跟麵包, 在要求之下,侍應也免費送給我們), 主菜, 餐茶/杯裝果汁/啤梨味Cider, 價錢 $45-68 南瓜湯都幾濃厚, 好味煙豬柳伴薯茸, 豬柳唔係漢堡豬柳, 是豬柳扒, 煙勳味不夠濃, 但幾軟身, 薯茸普通, 看似沒甚調味, 感覺健康, 整體外觀也不錯肉丸濶麵 (同事的主菜), 試咗肉丸, 算鬆化, 味道適中, 整體外觀也不錯餐飲選了杯裝果汁, 明顯唔係鮮搾果汁, 唔明點解用外買杯裝我們另外加咗兩件蛋糕, 各$28, +分普通, 味道一般餐廳不算有特別裝修, 中間位置連接收銀機有類似吧檯的長檯及高椅, 相信用來試酒時用 (因餐廳連住另一賣酒的店), 但午市人多也安排客人於吧檯用餐, 四人桌大概有5, 6張. 侍應服務都有禮貌, 但可能比較新, 並未熟習環境,菜單,訂位各項資料 . 食物方面, 相信有進步的空間, 暫時以份量佔優. 相信會再來午餐.
餐廳價錢屬中位, 勝在不用加一.
南瓜湯都幾濃厚, 好味
餐飲選了杯裝果汁, 明顯唔係鮮搾果汁, 唔明點解用外買杯裝

我們另外加咗兩件蛋糕, 各$28, +分普通, 味道一般

南瓜湯
肉丸濶麵
煙豬柳伴薯茸
Tiramisu (咖啡味)
藍莓芝士餅
2010-12-24