2021-09-02
今日到觀塘工廈搵食😋。咁啱可以12:00去食飯,避開咗午飯人潮😙!決定去朋友介紹嘅一間半自助餐餐廳試試😋!餐廳其實不太難搵😇,港鐵B1出口直行至鴻圖道轉左直行至約盡頭便見👀。上到5樓一入餐廳,估唔到咁大😳!好似坊間食放題餐廳的店面!唔係掛😍!竟然有飛鏢機🎯及桌球🎱玩🤩!仲有一列嘅窗邊卡位☺️!舒服開揚🥳!🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋午餐價錢全部包自助沙律🥗吧、麵包🥯、中湯🍵、甜品🍰、杯裝雪糕🧁!仲有紅酒🍷、白酒任飲😍!主菜🍖及餐飲☕️!仲要好似無咩時限😂!真係超級抵食😘!📣澳洲肉眼扒(8安士)配燒蒜汁 HKD$158==============================小編點了五成熟,覺得這是肉眼扒最好的熟度😋!牛扒大大塊🥩,脂肪分佈算平均,賣相都幾吸引👀。切開時仲有肉汁流出💧,證明烹調時火力夠能鎖住肉汁,Juicy及有牛香😙!📣法式香草羊架配露絲瑪利汁 HKD$158==============================有兩件大大件羊架😚!羊架煎得夠香😙!而且夠大件可以啖啖肉🥳!羊肉唔騷,肉質仲要軟焾香口,好味😋!後記:見到單張佢地晚市仲有任飲任食2小時,有即燒海鮮🦐🦀、和
🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋
📣澳洲肉眼扒(8安士)配燒蒜汁 HKD$158
📣法式香草羊架配露絲瑪利汁 HKD$158
後記:見到單張佢地晚市仲有任飲任食2小時,有即燒海鮮🦐🦀、和牛肉🇯🇵、任食串串燒,有興趣可以自己打電話去問問喇😙!
🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋🫐🍋
🍋:Give Me 5
🫐:觀塘鴻圖道90號5樓
#SofoodSogoodsochill #giveme5 #觀塘美食 #食野好重要 #香港美食 #享受美食的過程 #食物正能量 #好食 #美食 #美食攝影 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk #foodtherapy #hkfood #foodiesinternationalchat