觀塘出名有好多隱世小店,今日就同同事一齊試下呢間位於工廠大廈入面既鰹烏冬🙆‍♀️唔講唔知呢間只係做午市同下午茶時段架咋🙈我地今日大概十二點半到就到,基本上係唔洗等位,一去到就搵到位坐了🤣佢烏冬方面都有好多選擇既,有分冷烏冬同熱烏冬~而揀完冷烏冬同熱烏冬之後仲細分好多款架!!我就叫左個鰹魚半湯烏冬配燒雞脾,呢個係比鰹魚清湯烏冬再濃味啲啲。-🎈鰹魚半湯烏冬配燒雞脾先講呢個烏冬,個味我覺得係幾好,唔會好濃或好淡,岩岩好!烏冬我就叫左幼烏冬,都唔錯的😊👍🏼不過唔知係咪因為我叫個個係半湯既烏冬,所以就比較少湯🤔如果加多啲啲湯好似會更好!至於個燒雞脾,都整得幾好食,配合個烏冬食係幾夾的🤣我地食完既時候,先發現出面仲有幾多人等位🙈所以如果lunch time黎食的話,就要早啲啦🙆‍♀️🙆‍♀️

🎈鰹魚半湯烏冬配燒雞脾
鰹魚半湯烏冬配燒雞脾