2023-02-28
巧得鍋地址: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓12-14舖#yauyau_觀塘今次再去到工廈區搵食,行過去成業街見到有雞煲食,就上咗去。餐廳裝修都好邊爐friendly,張枱已經有吸氣嗰啲裝置,食完唔會成身味。🍖🍖招牌二人雞鍋餐 $168(半隻雞BB辣、漁湯浸娃娃菜、白食兩碗)男朋友食唔到咁辣,所以叫咗最低嘅辣度,店員見我好食得辣就俾咗支好嘢我,撈埋嚟食啲香辣味好似係我個口度爆開,後勁凌厲。雞鍋本身調味都足花椒八角味,仲好夠薑同蒜頭味。所以我唔夠辣都可以食得好過癮。🥬🥬娃娃菜浸得好靚啱啱好,辣到攻喉可以食番啖嚟解辣再食過。另外佢有放啲蜆咁,成個湯頭整到勁香。🍚🍚白飯應該用靚米,似屋企食開嘅金鳳。🥤🥤鮮哈密瓜汁 $+15有係屋企玩過榨汁機嘅朋友應該知鮮榨果汁會有好多泡,佢杯嘢唔係好甜同多泡,係真材實料榨出嚟,最怕嗰啲落咗糖,食辣再飲會起痰。味道: 4.5/5服務: 4.5/5環境: 4/5番兜: 4/5#觀塘美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #
地址: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓12-14舖
#yauyau_觀塘
🍖🍖招牌二人雞鍋餐 $168
(半隻雞BB辣、漁湯浸娃娃菜、白食兩碗)
🍚🍚白飯應該用靚米,似屋企食開嘅金鳳。
🥤🥤鮮哈密瓜汁 $+15
味道: 4.5/5
服務: 4.5/5
環境: 4/5
番兜: 4/5
#觀塘美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #觀塘火鍋 #火鍋 #巧得鍋