2022-08-18
哈豆又喺觀塘再開左一間分店,我哋今次就去咗新開嘅富利店~ 餐廳牆上有唔少有台灣元素嘅彩繪,畫左一啲台灣有名嘅景點!今次主要係為左新出嘅刨冰而嚟🍧😻😻-🎈黑冰河畔溫泉 ($98)係Menu已經可以睇到呢碗刨冰嘅材料非常豐富!最頂放一球香芋味雪糕,之後係加左黃豆粉嘅花生奶蓋。沙冰淋咗低糖嘅仙草糖水,加上粒粒芋圓圍邊,而刨冰中間仲有唔少紅豆😻 份量大到兩個人食都淨咗一半,所以suggest大家多人分享~-🎈阿華田豆漿 ($32)應該係餐廳最有特色嘅飲品啦~ 上枱時會呈上一杯豆漿加一個雪糕筒形狀嘅冰,而阿華田就喺雪糕冰表面薄薄的一層!飲嘅時候將雪糕冰放入豆漿,阿華田嘅味道就會慢慢渗出。加上豆漿入面嘅胚芽,口感都幾得意😹-🎈 鮮榨檸檬椰果 ($32)呢個飲品應該係最抵嘅,$32有一大jar~ 味道係加左檸檬嘅益力多,飲落fresh一點的😹-🎈豐盛台灣牛肉湯麵 ($78)湯底味道屬於偏清淡一點,材料仲好足😹 一碗有齊四粒丸、紅蘿蔔、白蘿蔔同牛腩。-🎈鮮梅豬排滷肉飯 ($68)上枱嘅時候見到有粒梅都黑人問號咗一秒😹 後尾睇返先知原來人地有寫有粒梅😹😹😹飯量幾大,男仔都會食得飽👍-🎈逢甲鹹酥雞 ($4
哈豆又喺觀塘再開左一間分店,我哋今次就去咗新開嘅富利店~
🎈黑冰河畔溫泉 ($98)
係Menu已經可以睇到呢碗刨冰嘅材料非常豐富!
🎈阿華田豆漿 ($32)
🎈 鮮榨檸檬椰果 ($32)
🎈豐盛台灣牛肉湯麵 ($78)
🎈鮮梅豬排滷肉飯 ($68)
🎈逢甲鹹酥雞 ($48)
雞粒係bite size,食起上嚟好方便😉重口味人士表示調味上再重啲就會更好!
🎀總括而言🎀
餐廳都幾full,想食的話suggest大家提早book位~ 整體份量都算幾大,唔肚餓嘅人要慎點!