2020-02-07
呢兩日係結婚紀念日,我呢個老公話帶我去食日本嘢同我慶祝🤪😝 本來仲諗住佢會帶我去啲超級高級餐廳,但嚟到嘅時候原來係一間小店,不過呢間小店係超抵食又好驚喜,無論係質素,職員嘅態度服務,環境,,,等等都超級滿意,重點係好抵食❤️❤️❤️介紹翻食過啲咩先,我哋每人叫咗一個餐$980🤗(包:先付,時令季節刺身五點,漬物,鐵板燒兩款,吸物,手握壽司5件,手卷,時令果物)就咁睇完個餐牌已經知道好多嘢食,特別想介紹翻呢間鋪頭原來係觀塘唯一一間有鐵板燒加廚師發板嘅日本餐廳😍😍😍 刺身好新鮮,切得夠厚身🤩,是日既鐵板燒係姖松茸+鮑魚,睇著廚師係面前燒,仲勁細心咁問我地要咩醬,又唔會太大油煙,我地一邊食野又會好識做咁幫我地影相,又同我地介紹每種野食,係日本邊度黎,個感覺係好warm同好舒服。另外好想讚賞下個海膽壽司同拖蘿手卷😍😍😍真係入口即溶,係完全冇諗過呢個價錢可以食到咁高質素嘅日本餐😋😋😋😋臨走之前已經同老公講定下次唔使等紀念日都可以再嚟呢間餐廳,希望下次黎到仲可以見返呢個廚師😇😅😅👍🏻👍🏻
介紹翻食過啲咩先,我哋每人叫咗一個餐$980🤗